icon
1 / 1
avatar
1mirka1
autor

Potrebujeme:

Čerstvá kápia – 3 kg
Baklažán – 1 kg
Paradajky – 400 g
Rastlinný olej – 1,5 dcl
Soľ – 2 pl

Ocot – 2 pl
Kryštálový cukor – 2pl
Vitana čierne korenie mleté
Feferónky

Postup:

Papriku pripravíme tak, že vyberieme jadrá / semienka, uložíme papriku na plech, ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie (z daného množstva budete dávať na dva plechy). Pečieme pri 200°Cpribližne 30 minút. Popri pečení otáčame a mali by sme dosiahnuť aby na paprikách boli čierne oká.

Baklažány najskôr prepichneme vidličkou, následne uložíme na plech aj s rajčinami a dáme piecť. Po upečení necháme paprika, baklažány aj rajčiny prikryté utierkou aby sa zaparili a ľahšie šúpali. Následne ošúpeme zeleninu, od rajčín oddelíme semiačka a všetko zomelieme.

Zomletú zmes dáme do hrnca, pridáme olej, soľ, cukor a prípadne feferónky, trošku okoreníme čiernym korením. Varíme na miernom ohni, miešame, keď sa odparí prebytočná voda, môžeme odstaviť. Trvá to cca 20 minút. Tesne pred koncom pridáme ocot. Nakoniec naplníme do fľašiek a sterilizujeme.

Je to veľká pochúťka. Dobrú chuť!

Odpovedz
13. mar 2015