idem si sem uložiť aj recept na perníkové pité, ako plnku som dala slivkový lekvár,ale rýchlo sme ho zjedli,nestihla som odfotiť
http://www.mimibazar.sk/recept/8580/pernikovo-j...
400 g hladkej muky, 100 g medu, 100 g cukru, 1 vajicko, 150 g masla, 1 prasok do perniku; na plnku: 4-5 velkych jablk, cukor, skorica, prip. mlete orechy
POSTUP PRÍPRAVY
Postup je ten isty ako pri klasickom jablkovom pite....Zo surovin vypracujte cesto a odlozte na chvilu do chladu. Zatial osupte a nastruhajte jablcka, ochutte cukrom, skoricou mozte pridat hrst mletych orechov. Cesto rozdelte na polovicu, jednu cast vyvalkajte preneste na vymasteny plech a na plat naneste jablckovu plnku. Tak isto vyvalkajte druhy plat a prykryte nim jablcka. Kolac pecte na 180 stupnov do hneda a na zaver popraste praskovym cukrom.

stratila som svoj recept na medovníčky ,ale našla som tento ,skusila som ich ,zatial su v sačku uložene,makke ,1.deň.hi-hi
https://www.facebook.com/adriana.polakova.pecie...
pre istotu vypíšem aj recept,keby sa stratil,
mäkké medovníčky:
je lepšie ich nepotierať vajíčkom, keď tak až hneď po upečení, a cesto nerozvaľkať na tenko, hrubšie je lepšie, sú ešte mäkkšie:
300 g medu
300 g práškového cukru
300 g masla
4 vajíčka - žĺtky a bielky zvlášť
100 ml mlieka
800 g hladkej múky
2 čl sóda-bikarbóny
1 čl škorice
1 čl perníkového korenia
postup: med s cukrom spolu zahrejeme a vmiešame aj žĺtky a korenie, potom primiešame múku s ostatnými ingredienciami a vymiešame cesto. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto je veľmi lepivé, skoro až tekuté, preto ho treba dať na noc do chladničky. Aj pri spracovaní je veľmi jemné, netreba rozvaľkať na tenko, čím sú hrubšie tým budú mäkkšie...