Mäso netreba nakladať, viem že viacere zeleninu strúhaju, ale nám tak nechutí,..strašnú chuť som dostala teraz na obe jedla 😁
Sviečková netreba nakladať ale prespikovana je lepšia 😉... A zeleninu kľudne aj nastrúhanu, ale rozmixovat treba, bez toho to nebude ono 🤷♀️, alebo aspoň prepasirovat...
Ja robievam len z diviny, nikdy nenakladam a ani nespikujem, u nás obyčajná klasika, takto robievame už roky a môj muž povedal, že lepšiu nejedol, dokonca sa ju naučil variť sám 😉 a kľudne mäso rozdel, ja dávam len nakrájanú ale tiež by som ju aspoň prepasirovala😉
@evinka1809 aj ja robim svieckovu z diviny.. ako pecies maso, v trube ci v hrnci na panvici?
@mirage mozem tá poprosit receptik 🙂
@evinka1809
@dorotka2013
@mariankas
@momlife0206
@lujza10
@lenca13
@benit diky baby a tu sviečkovú nejaký tip grif recept?
@66bublinka66 Ja robím takú starú klasiku, na papieri napísanú. Jediný trik, čo mi napadá - korenie do tej nádobky na sypaný čaj a zavesiť na okraj hrnca, nech nerátaš bobuľky korenia 🙂
@mariankas A je to tajný rodinný recept? Či sa podelis? No tu nadobku nemám a nocovať nebudem nemám mixer takze to nemusím riešiť ale dakujem
Baby, ja teda varim dobre, niekedy az famozne.. 🙂 ale svieckovu neviem... orestujem maso, na slaninke oprazim cibulu, dam zeleninu, bobk. list nove a cierne korenie, zeleninu mixnem, pridam slahacku, dochutim... ale ako od mojej mamy nie je.. ale moja mama dava aj muku, co ja nie.. od nej mi chuti viac 🙂
@66bublinka66 Nie, nie je tajný 🙂 , ale mám ho napísaný iba kdesi na papieri - ale tak pozriem sa naň - ja myslím, že je celkom obyčajný, zo starej svokrinej kuchárskej knihy 🙂 . Nechce sa mi prepisovať, pošlem fotku, dúfam, že prečítaš. A ako vidíš, recept je ozaj starý, poznačený rokmi používania 😀
@mirage ja robím úplne obyčajne 😉 v tlakovom hrnci, dcéra robieva v jenskej mise v rúre, na orestovanu cibuľu dám mäso, opečiem zo všetkých strán, pridám soľ, čierne korenie, bobkový list, nové celé korenie, zeleninu, 7 ks mrkvy, 4 ks petržlenu, kúsok celeru, keď je mäso mäkké, vyberiem, rozmixujem a pridám šľahačkovú smotanu a kyslú podľa chuti...




Moja mam vzdy len struha zeleninu do svieckovej. Maso nikdy nenakladala. Ja zeleninu mixujem a maso podla toho ako stiham. Viac neporadim😊