icon
1 / 1
avatar

Moja mam vzdy len struha zeleninu do svieckovej. Maso nikdy nenakladala. Ja zeleninu mixujem a maso podla toho ako stiham. Viac neporadim😊

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

V pohode mozes tu zeleninu nastruhat na jemno aspon sa ti skor udusi,ja robim zeleninu vzdy zvlast.

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

Mnam 😊Ja som bola na kurze vietnamskej kuchyne, mam aj recept na pho ak chces..

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

Divina sa zvykne nakladat do pacu. Ja hov rovno varim a zeleninu mixujem.

sticker
Odpovedz
2. máj 2020
avatar

Mäso netreba nakladať, viem že viacere zeleninu strúhaju, ale nám tak nechutí,..strašnú chuť som dostala teraz na obe jedla 😁

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

Ak chceš mať hladkú omáčku, môžeš uvarenú zeleninu prepasírovať cez sitko. Ja mixujem, ale niečo nechám bokom nepomixované
Ja mám zajtra sviečkovú v pláne 🙂

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

Sviečková netreba nakladať ale prespikovana je lepšia 😉... A zeleninu kľudne aj nastrúhanu, ale rozmixovat treba, bez toho to nebude ono 🤷‍♀️, alebo aspoň prepasirovat...

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

@mirage jeeej a podelila by si sa aj so mnou? Dakujem😉

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

Ja robievam len z diviny, nikdy nenakladam a ani nespikujem, u nás obyčajná klasika, takto robievame už roky a môj muž povedal, že lepšiu nejedol, dokonca sa ju naučil variť sám 😉 a kľudne mäso rozdel, ja dávam len nakrájanú ale tiež by som ju aspoň prepasirovala😉

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

@tariah ano jasne vecer poslem

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

@evinka1809 aj ja robim svieckovu z diviny.. ako pecies maso, v trube ci v hrnci na panvici?

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

@mirage mozem tá poprosit receptik 🙂

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

@evinka1809
@dorotka2013
@mariankas
@momlife0206
@lujza10
@lenca13
@benit diky baby a tu sviečkovú nejaký tip grif recept?

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

@66bublinka66 Ja robím takú starú klasiku, na papieri napísanú. Jediný trik, čo mi napadá - korenie do tej nádobky na sypaný čaj a zavesiť na okraj hrnca, nech nerátaš bobuľky korenia 🙂

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

@mariankas A je to tajný rodinný recept? Či sa podelis? No tu nadobku nemám a nocovať nebudem nemám mixer takze to nemusím riešiť ale dakujem

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

@tariah napis mi do spravy tvoj mail 🙂

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

Baby, ja teda varim dobre, niekedy az famozne.. 🙂 ale svieckovu neviem... orestujem maso, na slaninke oprazim cibulu, dam zeleninu, bobk. list nove a cierne korenie, zeleninu mixnem, pridam slahacku, dochutim... ale ako od mojej mamy nie je.. ale moja mama dava aj muku, co ja nie.. od nej mi chuti viac 🙂

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

@66bublinka66 Nie, nie je tajný 🙂 , ale mám ho napísaný iba kdesi na papieri - ale tak pozriem sa naň - ja myslím, že je celkom obyčajný, zo starej svokrinej kuchárskej knihy 🙂 . Nechce sa mi prepisovať, pošlem fotku, dúfam, že prečítaš. A ako vidíš, recept je ozaj starý, poznačený rokmi používania 😀

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

A ešte druhá časť.
Ja viem, že by som si ho mohla prepísať niekde do zošita, č pc, ale mne sa ku takýmto starým receptom vždy viaže aj spomienka, mám dokonca uložené recepty, ktoré som "zdedila" po mojej maminke. Nie sú ničím špeciálne, iba mojimi spomienkami ...

Odpovedz
2. máj 2020
avatar

@mirage ja robím úplne obyčajne 😉 v tlakovom hrnci, dcéra robieva v jenskej mise v rúre, na orestovanu cibuľu dám mäso, opečiem zo všetkých strán, pridám soľ, čierne korenie, bobkový list, nové celé korenie, zeleninu, 7 ks mrkvy, 4 ks petržlenu, kúsok celeru, keď je mäso mäkké, vyberiem, rozmixujem a pridám šľahačkovú smotanu a kyslú podľa chuti...

Odpovedz
3. máj 2020