100g cukruci?ja dav na takýto pomer 100g a je velmi sladký...nepomýlil si sa;)
Každopádne skusim pridať aj mandarínky;)nabuduce
@veronicka88 nie nepomýlil a nie je vôbec moc sladký 😉 trstinový a normálny cukor je rozdiel 😉
@veronicka88 vyskúšaj tie tam tomu dodajú vláčnosť a asi potlačia aj sladkosť lebo fakt nie je sladký 😉
@veronicka88 nepomýlil sa aj my varíme a pecieme iba s trstinovym ale kludne si daj aj menej vyskúšaj 😉
@veronicka88 ak skúsiš menej a bude ok daj vediet radi tiez vyskúšame 😊
@veronicka88 dávaš o 2 cele vajíčka menej o 50g menej orechov a nedávas mandarínky ktoré podotýkam nie su sladké ked ich uvaris ? Asi sa ti to pletie z konzervou mandaríniek z obchodu 😉 takze ked dorovnas množstvo vajec .orechov a mandarínky a das ten cukor chuťovo som si istá ze to bude rovnaké nie presladene 😉
@veronicka88 vychádza lebo 375 g mandaríniek ti tam chyba a mandarínka jr citrus tam sa vyrovnáva ten cukor 😉 plus vajíčka naviac a orechy. Piekli sme v 28cm forme 😉 ale kludne su daj cukru kolko chceš . Len píšem ze koláč nie je sladký ako tvrdíš 😉
@veronicka88 nie kompót v žiadnom prípade píšem ze mandarínky ošúpať a variť vo vode .samoztejme ak chceš dať kompót cukru menej to su sladké konzervanty tam uz je cukru požehnane 🙈🙈 tiez len píšem lebo vyssie si pisala ze robíš ten istý a aj pomer a nakoniec nedávas mandarínky a dávaš menej vajec aj orechov tak potom nemoze byt výsledok rovnaký 😉 pri koláči staci vymeniť jednu ingredienciu a pomer a uz je to iný koláč 😊
@veronicka88 ty ked robíš ten tvoj nie je suchší ? Ked tam nejde Poleva ani do cesta nic take ako rozmixované ovocie ? Ako ho podávas?

Jemný Mandarínkovo-orechový koláč
Ingrediencie cesto:
375g mandariniek (cca 3-4ks)
6 vajec
225g trstinového cukru
250 g mletých vlašských orechov
1 cl prášku do pečiva
Poleva:
Zmiešame 1pl masla, 4 pl práškového cukru a stavu z jednej mandarínky
Príprava :
Ošúpané mandarínky vložíme do hrnca s vodou a necháme variť 2 hodiny na miernom ohni.
Potom premyjeme studenou vodou a necháme vychladnúť.
Ruru si prehrejeme na 180 stupňov . Tortovu formu vystrieme papierom na pečenie a boky vytrieme maslom.
Vychladnuté mandarínky rozmixujeme na kasu . Všetky ostatne ingrediencie vymiesame mixerom a potom na koniec pridáme mandarínkove pyré .
Peciem hodinku na 175 stupňoch .po 40 minútach prikryjeme koláč alobalom a necháme este zvyšných 20min dopiect.
Potom koláč vyklopime z formy a necháme vychladnúť .
Vychladnuty koláč polejeme polevou a necháme zatuhnut v chladničke .
Na koniec zdobime kolieskami mandaríniek .
Dobrú chut