bryndzu rozdrobíme a zmiešame s vajíčkami, múkou, olejom a 0,5 dcl vody. pridáme nakrájaný pór/cibuľku, šunku/slaninu a kukuricu (ja som všetko najprv osmažila na troške oleja, ale nie je to nutné). osolíme, okoreníme a pridáme bylinky (akékoľvek, čerstvé, sušené...). rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180C cca. 15 - 20 minút dozlata.
V akej je to konzistencii po upečení, ako to chutí s tou špaldovou múkou. Chcela by som to dnes upiecť sa na to strojím. Pôjdem do obchodu a nakúpim si potraviny na to.
@salome_01 špaldová múka chutí tak isto, ako klasická, ale kľudne použi aj obyčajnú, nič sa nestane 🙂 konzistencia je taká mäkšia, ako pri klasickej pizzi, ale výborná 🙂
Prave dojedam tuto pizzu, fajne je to, a priprava za par minut, najblizsie dokupujem bryndzu a robim znova...kde na tie napady chodis, ach zavidim ale v dobrom 😉
@adkat13 ak sa mozem opytat ake bylinky si dala?mne bryndza pripada dost chutovo vyrazna a nevedela som ake tam dat, tak som len trochu soli a korenia, kedze jedol aj 2 rocny syn.
...
na 2 porcie:
125g bryndze
70g múky (hladkej špaldovej, celozrnnej...)
2 vajcia
2 PL olivového oleja
pór / jarná cibuľka
šunka / slanina
kukurica
soľ, korenie, bylinky
bryndzu rozdrobíme a zmiešame s vajíčkami, múkou, olejom a 0,5 dcl vody. pridáme nakrájaný pór/cibuľku, šunku/slaninu a kukuricu (ja som všetko najprv osmažila na troške oleja, ale nie je to nutné). osolíme, okoreníme a pridáme bylinky (akékoľvek, čerstvé, sušené...). rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180C cca. 15 - 20 minút dozlata.