icon
24 / 214
polentový koláč "caprese"
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 1 malú formu – cca. 20x20 cm (2 porcie):
100g kukuričnej krupice (polenty)
1 mozzarella (125g)
cca. 3 paradajky
olivový olej
bazalka, soľ + korenie

do hrnca dáme 300 ml vody s ½ ČL soli a privedieme k varu. za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. varíme do zhustnutia. odstavíme a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve do olejom vymazanej formy. necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). predpečieme pri 190C cca. 10 – 15 minút. pokladieme kolieskami mozzarelly a paradajok a pečieme ešte 10 – 15 minút dozlata. podávame pokvapkané olivovým olejom a ozdobené bazalkou.

Odpovedz
7. okt 2016