icon
189 / 214
marocký zeleninový tažin
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 3 – 4 porcie:
1 veľká červená cibuľa
cca. 300g mrkvy
cca. 300g petržlenu
1 plechovka krájaných paradajok
cca. 100 – 150g cíceru (uvareného)
2 hrste hrozienok (prepláchnutých)
1ČL mletého rímskeho kmínu + koriandru
soľ + korenie
150 – 200g kuskusu
citrónová šťava
100g smotanového jogurtu

na oleji opražíme korenie, kým sa nerozvoní. pridáme cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájané na cca. 2 – 3 cm kúsky. necháme chvíľu pražiť a pridáme konzervu paradajok + 1 konzervu vody. varíme cca. 30 minút, kým nie je zelenina takmer mäkká. pridáme cícer a hrozienka a ešte chvíľu povaríme. osolíme, okoreníme a odstavíme.

kuksus zalejem vriacou vodou (cca. 1 cm nad povrch), prikryjeme a necháme napučať. premiešame vidličkou, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou. tažin podávame s kuskusom a bielym jogurtom, posypané petržlenovou vňaťou.

Odpovedz
7. okt 2016
avatar

Adka, koľko gramov celozrnneho kuskusu mozem zjesť na večeru?

Odpovedz
29. okt 2016
avatar
adkat13
autor

@lunkaa ja si všeobecne ako prílohu dávam 50g v surovom stave (kuskusu, ryže, quinoi, bulguru, cestovín). Ak už len udrzujes, tak kľudne aj 70-80g 🙂

Odpovedz
29. okt 2016
avatar

@adkat13 veeeelmi pekne ti ďakujem!

sticker
Odpovedz
30. okt 2016