icon
3 / 214
slaná ovsená kaša s hokkaidom, syrom a orechami
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 1 porciu:
40g ovsených vločiek (4 PL)
100 ml mlieka
cca. 150g hokkaido tekvice
50g lučiny / fety / kozieho syra
hrsť vlašských orechov
olivový olej
tymián, soľ + korenie

tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a pokvapkáme olivovým olejom. na plechu s papierom na pečenie pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka a dozlata. polovicu upečenej tekvice roztlačíme vidličkou. vločky zmiešame s mliekom a cca. 150 ml vody, roztlačenou tekvicou a soľou a uvaríme domäkka (trvá to cca. 7 minút. ak necháme vločky niekoľko hodín vo vode a mlieku namočené, uvaria sa rýchlejšie). odstavíme a vmiešame polovicu lučiny. kašu podávame ozdobenú zvyšnou tekvicou, lučinou, orechami a tymiánom.

Odpovedz
7. nov 2016
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

vyborne 👍👍

Odpovedz
24. jan 2019
avatar

A mozem namiesto tekvice skusit aj bataty upiect?

Odpovedz
13. apr 2020
avatar
adkat13
autor

@lucique29 jasne 🙂

Odpovedz
13. apr 2020