icon
79 / 214
shakshuka s červenou šošovicou
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 2 porcie:
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 papriky
2 väčšie paradajky
4 PL červenej šošovice (cca. 40g)
2 vajcia
100g fety
petržlenová vňať
1 ČL rímskej rasce
soľ+korenie
olivový olej

cibuľu (nakrájanú nadrobno) spolu s paprikou (nakrájanou na prúžky) a rímskou rascou pražíme na oleji cca. 5 minút domäkka a dozlata. pridáme pretlačený cesnak a krátko opražíme. pridáme premytú šošovicu a tiež chvíľu opražíme. nakoniec pridáme nadrobno nakrájané paradajky a 200 ml vody, osolíme, okoreníme a na miernom ohni varíme cca. 10 minút, kým šošovica nie je takmer mäkká a šťava zredukovaná. potom spravíme vareškou dve priehlbinky, do ktorých rozklepneme vajíčka. prikryté varíme cca. 6 – 8 minút, kým nie sú vajíčka hotové. podávame posypané rozdrobenou fetou a petržlenovou vňaťou, s celozrnným chlebom, alebo pečivom.

Odpovedz
12. jan 2017
avatar
Komentár bol odstránený