icon
6 / 214
slaná ovsená kaša s hráškom a sušenými paradajkami
avatar
adkat13
autor

...
na 1 porciu:
50g ovsených vločiek (5 PL)
100 ml mlieka
50g mrazeného hrášku
cca. 3 - 4 sušené paradajky (v oleji)
30g parmezánu
1 vajce
soľ+korenie

vločky zmiešame s mliekom a cca. 150 ml vody, osolíme a uvaríme domäkka (trvá to cca. 7 minút. ak necháme vločky niekoľko hodín vo vode a mlieku namočené, uvaria sa rýchlejšie). tesne pred koncom pridáme hrášok a nakrájané paradajky. odstavíme a vmiešame parmezán. kašu podávame s volským okom / strateným vajíčkom, posypanú mletým čiernym korením, prípadne ďalším parmezánom.

Odpovedz
23. jan 2017
avatar

ako sa urobi take pekne volske oko?

Odpovedz
17. okt 2018
avatar
adkat13
autor

@keira fíha, ďakujem, ale to je úplne obyčajné 🙂 vajíčko rozklepnem vždy na veľmi rozpálenú panvicu a oheň znížim až po 1 - 2 minútach....

Odpovedz
17. okt 2018