icon
109 / 214
cviklové palacinky plnené bryndzou a špenátom
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 2 - 3 porcie (4 - 6 ks):
2 menšie cvikly (cca. 200g) uvarené/upečené
1 vajce
200 ml mlieka
cca. 100g hladkej (špaldovej) múky
olej; soľ + korenie

cviklu rozmixujeme dohladka. pridáme vajíčko, mlieko a múku, osolíme a okoreníme. cesto necháme chvíľu odstáť a potom na oleji pečieme palacinky. postupujeme opatrnejšie, ako pri klasickom ceste a palacinky necháme poriadne prepiecť.
plníme napr. zmesou bryndze, špenátu a vlašských orechov.

palacinky sú výborné aj na sladko, plnené napr. tvarohom (v ceste len vynecháme soľ a korenie, sladiť ho nie je potrebné, cvikla je prirodzene sladká).

Odpovedz
26. jan 2017