icon
23 / 214
polentový "sendvič"
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 2 porcie:
100g polenty
1 mozzarella / 100g lučiny (príp. feta, kozí syr, gorgonzola...)
paradajky (sušené / čerstvé)
olej; soľ + korenie

polentu uvaríme v 300 ml osolenej vody a rýchlo rozotrieme na plech s papierom na pečenie do tvaru obdĺžnika (hrúbka cca. 0,5 cm). necháme v chlade stuhnúť, nakrájame na 6 trojuholníkov a každý opražíme na troche oleja dozlata. natrieme / pokladieme syrom, paradajkami, príp. ešte inou zeleninou, olivami, šunkou...

Odpovedz
30. jan 2017
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

@adkat13 ahoj prosim ta chcela by som to dnes vecer spravit na veceru a mozno i na ranajky ak ostane,kolko toho mozem cca na veceru? Dva trojuholniky? A moze to aj moja 2r dcerka? Dakujem🙂

Odpovedz
6. feb 2017
avatar
adkat13
autor

@anickatomas ahoj, suroviny sú na 2 porcie, čo je 6 trojuholníkov. takže 1 porcia = 3 trojuholníky 🙂 dcérka to určite môže, veď v tomto veku už môžu detičky takmer všetko 🙂

Odpovedz
6. feb 2017
avatar

@adkat13 super dakujem, spravila som nakoniec tu bryndzovu pizzu no to bola jedna baaaasen, zajtra mam od mm bakazane spravit dvojitu davku🙂

Odpovedz
6. feb 2017
avatar
adkat13
autor

@eikenella vyskúšaj to, ja to mám veľmi rada 🙂

Odpovedz
9. nov 2017
avatar

@adkat13 akurat peciem polentovu pizzu, som zvedava na vysledok 🙂

Odpovedz
9. nov 2017