polentový "sendvič"
Komentár bol odstránený
Odpovedz
30. jan 2017
adkat13
autor@anickatomas ahoj, suroviny sú na 2 porcie, čo je 6 trojuholníkov. takže 1 porcia = 3 trojuholníky 🙂 dcérka to určite môže, veď v tomto veku už môžu detičky takmer všetko 🙂
Odpovedz
6. feb 2017

...
na 2 porcie:
100g polenty
1 mozzarella / 100g lučiny (príp. feta, kozí syr, gorgonzola...)
paradajky (sušené / čerstvé)
olej; soľ + korenie
polentu uvaríme v 300 ml osolenej vody a rýchlo rozotrieme na plech s papierom na pečenie do tvaru obdĺžnika (hrúbka cca. 0,5 cm). necháme v chlade stuhnúť, nakrájame na 6 trojuholníkov a každý opražíme na troche oleja dozlata. natrieme / pokladieme syrom, paradajkami, príp. ešte inou zeleninou, olivami, šunkou...