z tvarohu, múky a vajíčka vypracujeme cesto, do ktorého pridáme rozmrazený, vyžmýkaný a nasekaný špenát a ochutíme muškátovým orieškom a soľou. cesto necháme chvíľu odležať a potom z neho tvarujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode cca. 3 minúty, alebo kým nevyplávajú na hladinu. scedíme a krátko opečieme na troche rozohriateho masla do zlata. podávame poliate zmesou bryndze a jogurtu.
...
na 2 porcie:
250g hrudkového tvarohu
cca. 100g múky (hladkej, špaldovej, celozrnnej...)
1 vajce
50g mrazeného špenátu
maslo
muškátový oriešok, soľ
60g bryndze
2 PL bieleho smotanového jogurtu
z tvarohu, múky a vajíčka vypracujeme cesto, do ktorého pridáme rozmrazený, vyžmýkaný a nasekaný špenát a ochutíme muškátovým orieškom a soľou. cesto necháme chvíľu odležať a potom z neho tvarujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode cca. 3 minúty, alebo kým nevyplávajú na hladinu. scedíme a krátko opečieme na troche rozohriateho masla do zlata. podávame poliate zmesou bryndze a jogurtu.