icon
81 / 214
pečené zemiaky a hokkaido s gorgonzolovou omáčkou a orechami
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 1 porciu:
150g zemiakov
150g hokkaido tekvice
50g gorgonzoly (príp. nivy)
50 ml mlieka
hrsť vlašských orechov
olivový olej; soľ + korenie

zemiaky a hokkaido nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 200C cca. 30 minút dozlata a domäkka. mlieko a rozdrobený syr zohrejeme, aby sa syr rozpustil. orechy nasucho opečieme. zemiaky a hokkaido podávame poliate omáčkou a posypané orechami.

okrem zemiakov a hokkaida sa dajú použiť aj batáty, príp. akákoľvek iná pečená zelenina.

Odpovedz
10. feb 2017
avatar

Teda, kde beriete nápady...👏👌 skvelé 😊

Odpovedz
10. feb 2017
avatar
adkat13
autor

@tink119 všade možne 😀 net, knihy, časopisy 😉 ale vždy z toho nakoniec vzíde úplne iný recept 😝

Odpovedz
10. feb 2017