icon
57 / 214
pečená tekvica s karí kokosovou omáčkou a quinoou
avatar
adkat13
autor

...
na 4 porcie:
cca. 1 kg hokkaido tekvice (vydlabanej)
200g quinoi / bulguru /kuskusu
1x 400g konzerva kokosového mlieka
4 jarné cibuľky
cca. 100g kešu orieškov
po 1 ČL karí korenia, kurkumy, koriandru a rímskej rasce
olivový olej
soľ + korenie

tekvicu nakrájame na mesiačiky, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút dozlata a domäkka. quinou uvaríme v osolenej vode domäkka. jarné cibuľky nakrájame na kolieska, zelenú časť si doložíme na posypanie. bielu časť opražíme spolu s koreninami na troche oleja. pridáme kešu, chvíľu spolu opražíme a zalejeme kokosovým mliekom. osolíme a povaríme do zhustnutia. upečenú tekvicu podávame s quinoou a kokosovou karí omáčkou, posypané jarnou cibuľkou.

Odpovedz
2. mar 2017
avatar

Prodim ta quinoia ako chutí?
Kus kusu som na chut neprisla,bulgur milujem😊

Odpovedz
2. mar 2017
avatar
adkat13
autor

@kim12345 podľa mňa presne tak neutrálne ako kuskus a bulgur 😀 čiže ako si ju ochutíš, taká bude 🙂

Odpovedz
2. mar 2017