icon
110 / 214
baklažánový wrap so šošovicovou nátierkou
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
pre 2 osoby (4 ks):
1 - 2 vajcia (podľa veľkosti)
100 ml mlieka
60 – 70g hladkej múky
1 malý baklažán / cukina
50g červenej šošovice
50g (domácej) lučiny
50g fety (nemusí byť)
rukola
olivový olej
citrónová šťava
1 ČL kurkumy
soľ + korenie

z vajec, mlieka a múky urobíme palacinkové cesto. osolíme , okoreníme a necháme chvíľu odležať. šošovicu (nenamáča sa) uvaríme domäkka, roztlačíme vidličkou (alebo rozmixujeme), zmiešame s lučinou a ochutíme citrónovou šťavou, kurkumou, soľou a korením. necháme vychladiť. baklažán nakrájame na čo najtenšie plátky, ktoré opražíme z oboch strán na troche oleja dozlata. osolíme a okoreníme. z palacinkového cesta urobíme 4 palacinky, ktoré natrieme šošovicovou nátierkou a naplníme baklažánom, rukolou a príp. rozdrobenou fetou. zvinieme a každú palacinku prekrojíme na dve časti.

Odpovedz
5. apr 2017