icon
124 / 214
zemiakové lievance s bryndzou
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 2 porcie (cca. 8 ks)
1 väčší zemiak (cca. 150g )
1 malá cibuľa + 1 cesnak
1 vajce
50g kukuričnej múky (dá sa nahradiť pšeničnou)
1 ČL kypriaceho prášku
olej; soľ + korenie

zemiak, cibuľu aj cesnak ošúpeme a rozmixujeme dohladka. pridáme vajíčko, múku, kypriaci prášok a soľ. cesto necháme chvíľu odstáť a potom z neho na troške oleja smažíme lievance z oboch strán dozlata.

podávala som s bryndzou vymiešanou s kyslou smotanou, opečenou slaninkou a pažítkou.

Odpovedz
7. jún 2017
avatar

Mne sa o tych lievancoch tyzden snivalo 😂😂 Dnes som uz musela 😂 Este mam prichystane na makovo-mangovu tortu. Takze dnes je to u nas v tvojej rezii 🙂 Lievance boli bozske! 🙂

Odpovedz
16. jún 2017
avatar
adkat13
autor

👍

Odpovedz
16. jún 2017