icon
209 / 214
tvarohové pirohy s tekvicovou plnkou
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 5 porcií (cca. 40 – 50 ks):
250g jemného tvarohu (v kocke)
cca. 200g polohrubej múky
1 vajce
2 PL masla
½ ČL soli
300g hokkaido pyré*
2 strúčiky cesnaku
soľ + korenie; muškátový oriešok

z tvarohu, múky, vajíčka, rozpusteného masla a soli vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. hokkaido pyré ochutíme pretlačeným cesnakom, muškátovým orieškom, soľou a korením. odležané cesto rozvaľkáme natenučko a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom cca. 7 – 8 cm, ktoré plníme tekvicovým pyré a dôkladne spájame vidličkou. varíme v osolenej vode pár minút (ešte cca. minútu po vyplávaní na povrch).
podávame preliate maslom a posypané parmezánom a tekvicovými semienkami príp. syrom s modrou plesňou a nasucho opraženými vlašskými orechami.
cesto sa dá plniť aj na sladko (napr. slivkovým lekvárom) a podávať posypané makom / orechami / tvarohom...

*hokkaido pyré pripravíme nasledovne: neošúpanú tekvicu rozpolíme, vydlabeme a nakrájame na väčšie kusy, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C domäkka. vychladnutú tekvicu rozmixujeme dohladka. pyré sa dá skladovať v mrazničke.

Odpovedz
3. okt 2017