špenátové palacinky s plnkou zo sušených paradajok
adkat13
autor...
DOMÁCA LUČINA:
ja robím v pomere 1:2 (1 diel kyslej smotany, 2 diely jogurtu - musí byť hustý, smotanový, 10%-ný, najviac sa mi osvedčil smotanový pilos z lidla).
smotanu a jogurt zmiešam a osolím (príp. pridám bylinky, pažítku, cesnak...) a nalejem do sitka, ktoré som vystlala utierkou (pozor, aby nebola vypraná v aviváži, alebo veľmi voňavom prášku). sitko dám na misku a nechám vykvapkávať cca. 18-24 hodín (1/2 času pri izbovej teplote, druhú 1/2 v chladničke)...
ak chcem lučinu ešte hustejšiu (napr. do dezertov, krémov, pohárov...), dám pomer jogurtu a smotany 1:1...
Odpovedz
1. dec 2017

...
na 3 porcie:
200 ml mlieka
100g haldkej múky
1 vajce
100g mrazených špenátových listov / špenátového pyré
150g (domácej) lučiny
150g sušených paradajok
olivový olej+ soľ + korenie
z mlieka, múky a vajíčka urobíme palacinkové cesto, pridáme špenát a rozmixujeme dohladka. cesto osolíme a okoreníme a necháme chvíľu odpočívať. a na troche oleja urobíme 6 menších palaciniek, ktoré plníme nátierkou z lučiny a sušených paradajok, rozmixovaných dohladka.