cícerový "perkelt"
Komentár bol odstránený
Odpovedz
23. jan 2018
@pinkcrystal
@adkat13
Aj ja prosím postup s cícerom z konzervy. ďakujem.
Odpovedz
10. apr 2019
adkat13
autor@pinkcrystal @edulkobaby
úplne rovnaký 😀 iba vynecháme prvú časť receptu a začneme od krájania póru. namiesto vývaru použijeme cícerový nálev doplnený vodou...
Odpovedz
10. apr 2019

...
na 2 – 3 porcie:
100g suchého cíceru / 250g vareného (1 konzerva)
1 malý pór / 2 – 3 jarné cibuľky
100g kyslej smotany / bieleho smotanového jogurtu (min. 10% tuku)
1 ČL mletej sladkej papriky
1 PL ghee / olivového oleja
soľ + korenie
cícer namočíme na 12 – 24 hodín, potom ho scedíme a v dostatočnom množstve vody varíme cca. hodinu domäkka (na urýchlenie môžeme použiť tlakový hrniec). cícer scedíme a vývar z neho si ponecháme. pór / cibuľky nakrájané na polkolieska opražíme na ghee / oleji dosklovita. osolíme, posypeme paprikou a zalejeme cca. 2 – 2,5 dcl cícerového vývaru. pridáme polovicu uvareného cíceru a chvíľu povaríme. druhú polovicu cíceru rozmixujeme dohladka a vmiešame do perkeltu. osolíme, okoreníme a ešte chvíľu povaríme. odstavíme a vmiešame smotanu / jogurt.
podávame s ryžou / ryžovými rezancami / cestovinami...