icon
187 / 214
risotto s pečenou tekvicou a fetou
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
adkat13
autor

...
na 2 porcie:
½ strednej tekvice (cca. 300 – 400g)
200g ryže vhodnej na risotto (napr. arborio)
1 menšia cibuľa
500 ml zeleninového vývaru
100 ml suchého bieleho vína
100g fety
1 PL tekvicových semienok
maslo + olivový olej
tymián, šafrán
soľ + korenie

tekvicu vydlabeme a nakrájame na mesiačiky. pokvapkáme olejom, posypeme tymiánom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200C cca. 20 minút dozlata. do vývaru pridáme šafrán a privedieme ho k varu. udržujeme horúci. nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na 1 PL olivového oleja a 1 PL masla dosklovita. pridáme ryžu a miešame, kým zrnká nespriesvitnejú. pridáme víno a necháme ho úplne vyvariť. potom po naberačkách pridávame horúci vývar, pričom vždy počkáme, kým úplne vsiakne, až potom prilejeme ďalší. po celý čas ryžu miešame. takto pokračujeme, kým nespotrebujeme všetok vývar, príp. kým nie je ryža „al dente“ (zvonku krémová, vnútri na skus). osolíme, okoreníme a vmiešame maslo. prikryté necháme cca. 2 minúty odstáť. podávame s pečenou tekvicou, posypané rozdrobenou fetou a tekvicovými semienkami.

Odpovedz
27. nov 2018