icon
9 / 214
špargľový quiche s červenou cibuľou a bryndzou
avatar
adkat13
autor

...
110g ovsenej múky
110g hladkej múky
2 malé / 1 veľké vajce
1 stredná mrkva (cca. 100 – 120g)
6 PL (30g) olivového oleja
1 ČL kypriaceho prášku
½ ČL soli

400g zelenej špargle
1 červená cibuľa
125 bryndze
200g kyslej smotany / smotanového jogurtu (10%)
100g smotany na varenie
2 väčšie vajcia
soľ + korenie

z oboch múk, vajíčok, najemno nastrúhanej mrkvy, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. hodinu odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 10 minút. vymiešame bryndzu, kyslú smotanu / jogurt, smotanu na varenie a vajíčka. ochutíme soľou a korením. na predpečené cesto rozložíme špargľu, z ktorej sme odrezali drevnaté konce (nie je potrebné predvárať, ani šúpať) a na kolieska nakrájanú cibuľu. zalejeme bryndzovo – smotanovou zmesou a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.

Odpovedz
5. máj 2020
avatar

@adkat13 toto vyzera ze ozaj mnam prosim ta muz sa pyta ako to zasyti (chystam sa to urobit vo stvrtok na obed) ze ci nebude hladny 😂😂😂😂😂

Odpovedz
5. máj 2020
avatar
adkat13
autor

@katka_27 môj to je a 1/4 mu stačí, podľa mňa je to dosť sýte 😀

Odpovedz
5. máj 2020
avatar
Odpovedz
5. máj 2020
avatar

Mamiesto spargle co mozem pouzit? Ked memam ?

Odpovedz
5. máj 2020
avatar
adkat13
autor

@lucique29 je to špargľový quiche, tak to je ako keby si sa pýtala, čo môžeš použiť do čokoládovej torty namiesto čokolády 😀
ale do quichu sa dá dať v podstate akákoľvek zelenina - brokolica, pór...

Odpovedz
6. máj 2020
avatar

@adkat13 sak chapem ze sparglovy kolac je zo spargle ale ked neoblubujem Sparglu ze co namiesto toho..

Odpovedz
6. máj 2020
avatar
adkat13
autor

@lucique29 tak potom to, čo som napísala 🙂

Odpovedz
6. máj 2020
avatar

@adkat13 ako to pecies v tej keramickej mise.....to musis vkladat do studenej rury....

Odpovedz
7. máj 2020
avatar
adkat13
autor

@tamichloe nie prečo? normálne do rozpalenej...

Odpovedz
7. máj 2020
avatar

@adkat13 nie je to citlivé ako misa z Janského skla?

Odpovedz
7. máj 2020
avatar
adkat13
autor

@tamichloe nie, vôbec. mám kopu týchto keramickych zapekacich mís a používam ich normálne, ako plechové.

Odpovedz
8. máj 2020
avatar

@adkat13 to fakt? Ja som myslela ,že sú také citlivé ako misy z Janského skla ....a kde si kúpila?určite si kúpim aspoň dve

Odpovedz
8. máj 2020
avatar
adkat13
autor

@tamichloe nie sú. táto je z IKEA ale mám z rôznych obchodov - tescoma, lidl, tiger...

Odpovedz
8. máj 2020
avatar

@adkat13 daakujem 🙂

Odpovedz
8. máj 2020
avatar

@adkat13 prosim ta a treba formu vymastit alebo len vtlacit cesto? Ja to idem piect v tortovej okruhej dakujem

Odpovedz
9. máj 2020
avatar
adkat13
autor

@katka_27 v keramickej nebolo treba...

Odpovedz
9. máj 2020