icon
8 / 214
tvarohovo - bryndzový quiche so špargľou
avatar
adkat13
autor

...
100g ovsenej / polohrubej múky
100g hladkej múky
150g tvarohu v kocke / hrudkového
50g bieleho smotanového jogurtu (10%)
5 PL (25g) olivového oleja
1 ČL kypriaceho prášku
½ ČL soli

300 – 400g zelenej špargle
125 bryndze
100g tvarohu v kocke / hrudkového
100g bieleho smotanového jogurtu (10%)
2 vajcia
1 ČL kurkumy
soľ + korenie

z oboch múk, tvaroh, jogurtu, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. 30 minút odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 15 minút. vymiešame bryndzu, tvaroh, jogurt a vajíčka. ochutíme kurkumou, soľou a korením. na predpečené cesto rozložíme špargľu, z ktorej sme odrezali drevnaté konce (nie je potrebné predvárať, ani šúpať). zalejeme bryndzovo – tvarohovou zmesou a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.

Odpovedz
29. máj 2020
avatar

vďaka za inšpiráciu....mňam, hneď si urobím, pridám aj medvedí cesnak 🙂

Odpovedz
29. máj 2020
avatar
adkat13
autor

@megika1 fiha, kde ešte rastie medvedi cesnak? u nás je už dávno po ňom ☹

Odpovedz
29. máj 2020
avatar

@adkat13 pozri môj album domáci supermarket,robím pesto

Odpovedz
29. máj 2020