icon
41 / 52
Parížska šľahačka
avatar

Do 250 ml smotany na šľahanie( čm tiučnejšia, tým lepšie) nalámeme 150 gramov čokolády. Čokoládu používam aspoň 45%. Podľa chuti môžme dosladiť. Pokojne použite kryštálový cukor, on sa roztopí v hrnci. Na miernom plameni za občasného miešania. Zmes rozpustíme, minútku prevaríme. Po miernom ochladnutí dáme do chladničky. V chladničke necháme aspoň odem hodín. Ihneď po vytiahnutí z chladničky vyšľaháme. Šľaháme v tej istej nádobe, v ktorej bola zmes v chladničke.

Odpovedz
27. apr 2014
avatar

@aduskatt mohla by som poprosiť cely recept na tu úžasnú tortu s jahodami?

Odpovedz
27. apr 2014
avatar

@katkakostkova no, to mozes, ale keby som si ja pamatalA🙂)))) cokoladovy korpus, v Receptoch je na mramorak, takze v pohode moze byt aj ten, pokvapkany jahodovou stavou, táto plnka, v nej kusky jahod a okolo torty je cokotransfer, posledna vrhcna vrstva je parizska slahacka, v nej popichane cerstve jahody a medzi ne ozdoby z cokolady🙂

Odpovedz
27. apr 2014
avatar

môže sa na túto parížsku šľahačku naťahovať fondán?

Odpovedz
28. apr 2014
avatar

@sibalka5 urcite nie, je tam voci cokolade prilis velky pomer slahacky a kedze ja pouzivam zasadne zivocisnu slahacku, asi by to tieklo, ale nie je problem z toho odobrat dve lyzice a zaslahat do masla, potom to pod potah moze ist🙂

Odpovedz
28. apr 2014
avatar

@sibalka5 alebo potom pouzit cokoganache pod potah

Odpovedz
28. apr 2014
avatar

ďakujem

Odpovedz
28. apr 2014
avatar

@sibalka5 za malicko🙂

Odpovedz
28. apr 2014
avatar

Mozem sa spytat, stuzovac tam netreba davat? Vyslaha sa to aj tak? 🙂 Dakujem

Odpovedz
29. máj 2014
avatar

@didi13k pri kivalitnej cokolade netreba, ale zasa ak das, nic sa nestane🙂

Odpovedz
29. máj 2014
avatar

@aduskatt Dakujem 🙂 No nedala som, lebo ani nemame.. Ale tak cokoladu mame kvalitnu, tak snad to bude ok 😉 A este otazocka, robila som dvojitu davku, cize 2x250ml slahacky s 2x150g cokolady. Je to tak v pohode? 🙂 Dakujem este raz 😉

Odpovedz
29. máj 2014
avatar

@didi13k jasne🙂

Odpovedz
29. máj 2014
avatar

@aduskatt Prosím Vás,takúto parišku šlahačku môžem použiť normálne ako krém do torty?Či tam treba dať aj nejaké máslo alebo mascarpone?A ovocie do toho môžem použiť banán?

Odpovedz
27. aug 2014
avatar

@katy1111 jasne, bežne to používam do torty ako plnku a kombinujem s rôznym ovocím🙂

Odpovedz
27. aug 2014
avatar

@aduskatt ďakujem a ešte otázočka,môžem ňou potrieť tortu aj z vonku a vrchu,keď chcem miesto poťahovky na vrch použiť lentilky a po obvode kinder čokoládky,bude to držať,viete mi poradiť?

Odpovedz
27. aug 2014
avatar

@katy1111 držať to bude, jasne, treba to lepiť na nie stuhnutú plnku, len bacha, lebo lentilky môžu pustiť farbu

Odpovedz
27. aug 2014
avatar

@aduskatt no však toho sa bojím,dá sa tomu nejako predísť?Takže hneď ako natriem,obložím čokoládkou?

Odpovedz
27. aug 2014
avatar

@katy1111 ano, hneď po natretí🙂))ja zvyknem lentilky lepiť troškou rozpustenej čokolády🙂, alebo možno kvapku medu

Odpovedz
27. aug 2014
avatar

@aduskatt áha,skúsim,niečo z toho,ďakujem veľmi pekne za rady a odpovede 🙂

Odpovedz
27. aug 2014
avatar

@katy1111 za máličko🙂

Odpovedz
27. aug 2014
avatar

@aduskatt aaaa ďakujem našla som 🙂 - a ešte sa spýtam tento recept mi vyjde na kolko? - myslím akú veľkú tortu?

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

cca tak 18 cm priemer 2x plnena, ak chceš priemer 24, urob dve šľahačky a tri čokolády🙂

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@aduskatt noo ale teda poprosím poradiť - ja nebudem robiť kruh ale obdĺžnik - 28,5 x 34 cm - a plniť chcem 2x - kolko mi bude treba???

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

zo štyroch šľahačiek by som robila, tomu prispôsob čokoládu, ak dáš aj trošku viac, nevadí

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@aduskatt čiže 4 x 250ml šľahačky a 4x150g čokolády? - a môžem naraz variť alebo radšej na dvakrát???

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@filipkosaska nezabudni aj cukor🙂))
ja to varím naraz

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@aduskatt a cca kolko??

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@filipkosaska podla chuti, netusim, dávam od oka, ked je pre deti, tak viac, keĎ je pre dospelých tak menej...tiež záleží, či dávaš sladké ovocie k tomu, alebo kyslé..

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@aduskatt banán chcem dávať - tak približne cca napr. kolko lyžičiek dať

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@filipkosaska ochutnaj🙂))) ale asi dve na jednu smotanu, ale závisí aj od čokolády, lebo čím vyšší podiel kakaovej hmoty, tým je horkejšia

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@aduskatt a ešte otázočka - máte nejaký dobrý receptík na orechový korpus?

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@filipkosaska mám🙂

Odpovedz
2. sep 2014
avatar

@aduskatt ešte otázočka - na ten krém - idem teraz robiť 🙂 - a potom zajtra pri tom šľahaní použiť aj stužovač?

Odpovedz
4. sep 2014
avatar

@filipkosaska podľa potreby, ja nepoužívam

Odpovedz
4. sep 2014
avatar

A ja sa este oytam..udrzi korpus? Krem urcite...ale toto? Dakujem.

Odpovedz
8. jan 2015
avatar

@vladkaluckalukas nerozumiem otázke, neviem, čo sa pýtaš, Skús inak.

Odpovedz
8. jan 2015
avatar

😂😂😂 skusim...chcem.plnit tortu...a ked na tu plnku polozim tretinu korpusu, ci je dost tuha ..bez stuzovaca..ze ho udrzi.

Odpovedz
8. jan 2015
avatar

@vladkaluckalukas aháááááá, jasne🙂))) ja tak robím bežne, ale ak sa bojíš, tak pri ruke môžeš mať čokoládový CremeOle a ak sa Ti bude zdať riedka, prisypať🙂))

Odpovedz
8. jan 2015
avatar

Dakujeeeem. Nemam Ole.crem ..bude musiet byt dobra 😂😂😂.

Odpovedz
8. jan 2015
avatar

@vladkaluckalukas držím palce🙂

Odpovedz
8. jan 2015
avatar

@aduskatt
@vladkaluckalukas babulky takže kludne môže ísť tato plnka do torty medzi korpusy?

Odpovedz
10. mar 2015
avatar

Uplne kludne 😊😊😊

Odpovedz
10. mar 2015
avatar

u nas je parizska plnka najoblubenejsia. ja nedavam do nej vobec cukor. ked dam sladky korpus, dzem...tak vynikne jej uzasna chut. a najradsej ju kombinujem so salkovou plnkou.

Odpovedz
22. okt 2015
avatar

@veronika_domenova ako pre koho, pre dospelých nezvyknem ani ja, ale pre deti, keĎ použijem čokinu tak 55% trochu sladím......

Odpovedz
22. okt 2015