icon
39 / 52
Úžasná maličká maškrtka - Profiteroles
avatar

Profiteroles
65g hladkej múky
150ml vody
50g masla
3 vajíčka
trochu soli
šľahačka
vanilkový puding
čokoládová poleva
olej
V hrnci rozpustíme vodu a maslo. Necháme zovrieť, pridáme múku. Miešame, kým sa cesto neodlepuje od stien hrnca. Cesto necháme vychladnut a postupne prišľaháme vajíčka - po jednom, aby sa cesto nezrazilo. Naplnime cukrárenské vrecko, potrieme plech na pecenie trosku olejom a vytáčame na plech guličky, z cesta by vám malo vyjsť približne 20 kúskov. Pečieme na teplote 220 stupnov asi 15 min. Vyberieme, keď sú sfarbené pekne do zlatova.
Do upečených profiteroles urobíme dierky, tie naplníme plnkou - samozrejme môžme aj prekrojiť na polovicu a tak plniť. Plníme vychladnuté.
Plníme vanilkovým pudingom zjemneným vyšľahanou šľahačkou. Naplnené oblievame čokoládovou polevou. Dobrú chuť🙂

Odpovedz
29. apr 2014
avatar

@aduskatt teba by mali večer zakázať 🙂))) mnáááááááááááááááááááááám 🙂

Odpovedz
29. apr 2014
avatar

@kessy11 a ved este nie je po 22,00 🙂))

Odpovedz
29. apr 2014
avatar

@aduskatt ale je po 19,00 a to nám "plnoštíhlym" stačí 🙂 🙂 🙂 aby po vzhliadnutí takejto fotky vytiahli aspon nejakú horalku 🙂 🙂 🙂

Odpovedz
29. apr 2014
avatar

@kessy11 tak si upec brownies z cervenou repou, to mas cokinu, ta je zdrava a cviklu - to je zdrave tiez a nemusis mat vycitky svedomia🙂)

Odpovedz
29. apr 2014
avatar

to vypada skvele 🙂

Odpovedz
29. apr 2014
avatar

@petkaally no ono to aj je skvele, ja milujem dezerty z odpalovaneho cesta a slahacku tiez 🙂))

Odpovedz
29. apr 2014
avatar

@petkaally a dakujem 🙂

Odpovedz
29. apr 2014
avatar

Idem vyskusat podla tvojho, tak dufam ze to zvladnu aj take nemehla ako som ja. 🙂
Chcem sa opytat mozem pouzit spaldovu muku?

Odpovedz
8. máj 2014
avatar

@gabika87 spaldovu nepouzivam, takze neviem, ak ma vlastnosti🙂)) ale myslim, ze asi tam nemas co pokazit🙂

Odpovedz
8. máj 2014
avatar

@aduskatt drzi vodu, napr babovka je z nej taka vlhka 🙂. Ok tak v sobotu idem na to.

Odpovedz
8. máj 2014
avatar

@aduskatt ahoj tak sa mi to vobec nepodarilo, zdvojnasobila som davky lebo som chcela toho viac, ale cesto som mala strasne tekute, sa to rozlievalo, a aj ked sa to upieklo, tak ri prekrajovani sa dolamali. Holt nie kazdemu je sudene vediet piect☹

Odpovedz
18. máj 2014
avatar

@gabika87 to ma mrzi☹( pozerala som este pomery surovin, ci som neurobila ja chybu, ale nenasla som☹( Pripadne, nemala si nejake megavelke vajicka? aj ked ja vlastne pouzivam velkost M

Odpovedz
18. máj 2014
avatar

@aduskatt domace, tak velkost hociaka 🙂 neva ja sa nevzdam, este raz to niekedy skusim

Odpovedz
18. máj 2014
avatar

@gabika87 Pripadne skus cesto z veternikov, tiez je tu🙂)) a napln ho ako Profiteroles🙂))

Odpovedz
18. máj 2014
avatar

Mˇmám to by som si dala hneď ale dám si jogurt s vločkami ale asi v neďelu vyskúšam dúfam že sa mi to odpalované cesto podarí tak to voláme my doma.

Odpovedz
20. máj 2014
avatar

Díky za recept! Právě je chladím v lednici 🙂

Odpovedz
25. máj 2014
avatar

@lochmar za malicko🙂))

Odpovedz
25. máj 2014