Kakaový korpus
Prosim ta aku formu si pouzila ? myslim rozmer🙂
Odpovedz
16. apr 2015
aduskatt
autor@ividorkova 4 vajíčka sú na priemer 18 cm na dve prerezania
Odpovedz
16. apr 2015
aduskatt
autor@ividorkova teda podľa veľkosti vajec, ak máš XXL, tak aj na 20tku
Odpovedz
16. apr 2015
aha super a to mi taka velka vyrastie?
Odpovedz
16. apr 2015
aduskatt
autor@ividorkova môžeš si urobiť trikrát z dvoch vajec a budeš to mať také vysoké........
inak, už som kdesi k tomu písala, že foto je výnimočne ilustračná, lebo bol pdopyt po čokoládovom korpuse a nemala som upečený🙂
Odpovedz
16. apr 2015
aha dakujem 🙂 ale inac pecies vzdy jeden korpus ?🙂 myslim ked robis nizku tortu:
Odpovedz
16. apr 2015
aduskatt
autor@ividorkova neviem, čo sa pýtaš............ale štnadard keĎ pečiem, tak z jedného korpusu dvakrát prerežiem a mám z toho tak 9-10 cm tortu na výšku
Odpovedz
16. apr 2015
aha takze davas 2 krat plnku spravne som pochopila?🙂
Odpovedz
16. apr 2015
aduskatt
autor@ividorkova obvykle áno
Odpovedz
16. apr 2015
aha super dkaujem krasne🙂)
Odpovedz
16. apr 2015

4 vajíčka, 240 gramov cukru, 200 gramov múky, 50 gramov kvalitného kakaa, 100 ml vriacej vody, 150 ml oleja, 1/2 prášku do pečiva - žĺtka, cukor, kakao, olej , trošičku soli šľahať mixerom, pridať vriacu vodu, šľahať, mali by sa tvoriť bubliny. Do tohto postupne primiešavať zmes múky a PDP, nakoniec zašľahať sneh vyšľahaný z bielkov a štipky soli. naplniť formu a piecť v rúre. Pečiem na 160 stupňov hodinku a desať minút.