icon
1 / 1
avatar

Môžem poprosiť recept? Tiež pečiem chlieb teraz lebo sa mi. Nechce do tej zimy

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

Super 👌

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

ja smotanu na varenia zriedim vodou, aby som mala 300 ml tekutiny (asi tak pol na pol), dve lyžice kryštálového cukru, dve lyžice múky a droždie zmiešam, nechám 40 minut pracovať, pridám pol kila múky trochu soli, trochu oleja (možno deci), jedno vajíčko - spracujem na cesto. Prikryté nechám hodinu kysnúť, vytvarujem žemle, potriem vajíčkom. Pečiem na 180 20 minut, na spodok rúry dám misku s vodou.

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@mirka0703 zabudla som Ťa označiť🙂

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@aduskatt parádne sú...sikulkaaa

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@tamichloe díky🙂

Odpovedz
4. nov 2020
avatar
Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@mirka0703 za máličko🙂

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

wow, velmi chutne vyzeraju....mnam

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

Hehe... Tiež sa mi nechcelo... I keď robota bola dlhšia ako cesta do obchodu

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

Ale už aj s croisantmi

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@trudika díky

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

Keď sa niečo potiera vajcom nie je potrebné zaparovanie nakoľko lesk dávajú vajíčka. Odporúčam hneď po vytiahnutí potrieť vodou dá produktu lesk krajší a krásnu kôrku popukanu. Pokiaľ máte otázky ohľadom pečenia a techniky pečenia kľudne sa spýtajte. Robil som dlhé roky pekarskeho majstra.

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@panorek neparila som kvoli lesku🙂 a popukanú korku nechcem na pečive, každopádne dík za rady. Otázky nemám🙂

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@panorek cim je dobre potriet chlieb pred a po peceni?

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

Chlieb sa pred pečením v etazovych peciach nepotiera ničím po vypeceni sa potiera vodou. Voda slúži na umytie škrobu ktorým sa vysypaju ošatky zároveň dáva lesk slangovo glanz a tvori peknú kresbu na produkte.

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@anency ja počas pečenie trikrát potriem slanou vodou, kvoli fajn kôrke🙂

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

Soľ odvodnuje vrchné vrstvy korky čo nemusí byť vždy žiadúce. Som si vedomý že tieto nazvime to modifikácie ľudia v malom používajú no vo veľkom nie sú reálne. Každopádne pri správnom postupe mišéra a vzájomnej súhre pekára to nie je potrebné. Týmto spôsobom sa umelo zhrubsuje kôrka. No proti gustu .....

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@panorek tu sa bavíme o domácom pečení, nie sme profíci a nepečieme vo veľkom a áno, každému ako vyhovuje🙂

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@aduskatt povedal som pár slov z praxe. Prepáč ak som sa ťa dotkol nemal som to v úmysle. Každopádne tvoje žemle sú krásne a určite aj veľmi chutné. Mier ☮️

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@panorek ja sa nehádam🙂len Tvoje skúsenosti z praxe v pečení vo veľkom sa odlišujú od domáceho pečenia jedného chlebíka🙂 prípadne pečiva🙂 a Nie, nedotkol si sa ma🙂

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

Hned by som skusila aka muka tam ide.

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

mnam! tie vyzeraju ukazkovo 🙂

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@asihejsi ja dávam polohrubú🙂

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

@simoonas moc ďakujem🙂

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

📌 mňam 😋 určite vyskúšam 👍

Odpovedz
4. nov 2020
avatar

dakujem-vyskusam

Odpovedz
5. nov 2020