icon
2 / 3
Zapekaný karfiol
avatar
ajkava
autor

Zapekaný karfiol

- 1 karfiol
- mlieko
- smotana na varenie
- kyslá smotana alebo biely jogurt
- šunka - v mojom prípade morčacia
- 3 vajcia
- tvrdý syr podľa chuti
- syr tavený
- bylinky, korenie, vegeta....

Karfiol si uvaríme do polovice v osolenej vode. Medzitým si hrnci, v ktorom budeme zapekať necháme zovrieť mlieko, do ktorého sme pridali syr v črievku, pridáme nastrúhanú šunku, a trochu nastrúhaného tvrdého syra. Dochutíme prípadne vegetou, bazalkou, oreganom, korením a pridáme vajcia.
Do zmesi pridáme na menšie kúsky nakrájaný predvarený karfiol, premiešame, aby sa všetko obalilo zmesou a na vrch dáme nastrúhaný syr.
Dáme zapiecť.
Osobne používam väčšinou remosku, ktorá jednak šetrí elektriku a jedlo je raz-dva hotové.
Ako prílohu si nakrájame akúkoľvek zeleninu.

Odpovedz
11. máj 2015