icon
49 / 49
Tekvicové gnocchi (halušky) s kuracím mäsom a syrovou omáčkou
avatar

Suroviny:
400g kuracích pŕs
korenie (podľa chuti)
1 lyžička kokosového oleja
Gnocchi:
200g tekvicového pyré (alebo pyré zo sladkého zemiaku)
120g (1 hrnček) cícerovej múky
1 PL mletých ľanových semiačok
1/2 lyžičky morskej soli
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
Omáčka:
1/2 hrnčeka mlieka
1 hrnček strúhaného syra
1/2 lyžičky červenej papriky
Postup:
V mise si zmiešame všetky ingrediencie na gnocchi dokopy. Ak je cesto veľmi lepivé, pridajte ešte trochu cícerovej múky. Hotové cesto necháme odležať zhruba 5 minút a potom z neho ušúľame valčeky ktoré nakrájame na kúsky. Nasekané gnocchi dáme variť do vriacej vody. Gnocchi sú hotové, keď vyplávajú na povrch. Uvarené gnocchi precedíme a ešte chvíľu popražíme na panvici na lyžičke kokosového oleja dohneda.
Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na kúsky a ugrilujeme na panvici do zlatista. Okoreníme ich podľa chuti, napríklad steakovým korením alebo čiernym korením s morskou soľou.
Omáčku si pripravíme jednoducho – zmiešaním mlieka, ľubovoľného strúhaného syra a červenou paprikou v hrnci. Omáčku varíme, pokým sa všetok syr nerozpustí a omáčka nestuhne.

Odpovedz
2. dec 2016