
@laurinka25
@drobec33
@sisac
Horčicová omáčka:
olej olivový 3 PL
cibuľa 120 g
Do hrnca dáme olej, prisypeme očistenú na jemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju do hneda.
smotana 33% tuku, na šľahanie 250 l
mlieko polotučné 1,5% 100 l
maizena - kukuričný škrob 2 ČL
horčica kremžská 2 PL
Do smotany pridáme mlieko v ktorom sme rozmiešali kukuričný škrob. Tekutinu prilejeme k cibuli a miešame do zhustnutia. Nakoniec pridáme horčicu a prevaríme.
Špargľa:
Ostrým nožom, alebo škrabkou na špargľu sa 1 cm pod hlavičkou zošúpe šupka až k odrezanému koncu. Zdrevnatené konce odkrojíme. Olúpané výhonky zviažeme bielou niťou do zväzku. Vložíme hlavičkami nad vodou do hrnca s vriacou vodou, do ktorej sme pridali lyžičku soli a lyžicu cukru, čím sa potlačí sebemenšia horká príchuť. Vždy varíme tak dlho, aby sa špargľa nerozvarila, najčastejšie 10 až 12 minút. Ja som ju ešte osmahla na masle.
aka je to horčicova omáčka? môžeš dať recept? ďakujem vyzera to super 🙂