icon
312 / 562
Lúsková omáčka s koprom, vajom,osm. párkom /80%masa/ a bosniakom - Tatiho a Viliho verzia
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

Suroviny

300
g fazuľové strúčiky
400
ml mlieko
2
PL maslo
2
PL múka hladká
soľ
bobkový list
trstinový cukor
citrón
kôpor čerstvý

Odpovedz
16. júl 2013
avatar

Fazuľky umyjeme, odstránime tvrdé končeky a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zalejeme vodou len toľko aby boli ponorené, pridáme bobkový list, osolíme a povaríme, aby zmäkli. V druhom hrnčeku z masla a múky urobíme zásmažku, prilejeme do nej studené mlieko, poriadne premiešame aby neboli hrudky a zahustíme strúčiky. Môžete zjemniť smotanou. Prevaríme na miernom ohni za stáleho miešania, odstavíme a dochutíme kôprom,trst. cukrom a citrónom podľa chuti. Podávame s údeninou, vajíčkom, alebo fašírkou. Vhodná príloha sú nové varené zemiaky alebo čerstvý chlieb.

Odpovedz
16. júl 2013
avatar

mnamka🙂 ale ja dávam radšej smotanu teda šlahačku na zahustenie a s trochou mlieka

Odpovedz
16. júl 2013
avatar

@chiarra21 aj aj som tak dala, celú šľ.smotanu a potom ešte trochu mlieka, ale org. cerpt som našla tento

Odpovedz
16. júl 2013
avatar
Odpovedz
16. júl 2013