icon
327 / 562
Tekvicový prívarok s hrozienkami /v Alankovej porcii chýbali, lebo babi nemala nesýrené , ale my sme mali aj s hrozienkami / podľa Kamily Magálovej v relácii Tajomstvo mojej kuchyne
avatar

Tekvicový prívarok s hrozienkami podľa Kamily Magálovej:
Tykev velkoplodá 1 ks
Zakysaná smetana 1 ks
Hladká mouka 2 lžíce polévková vrchovatá
Sůl 1 špetka
Rozinky 2 lžíce polévková vrchovatá
Cibule 1 ks
Rostlinný olej 2 lžíce polévková rovná
Kopr 1 svazek
Citrón 1 ks
Vejce sázené 1 ks
Postup přípravy:
Očistenú vydlabanú tekvicu postrúhame, osolíme
a necháme chvíľu odstáť, aby zmäkla. Zatiaľ na oleji opražíme nadrobno
nakrájanú cibuľu a pridáme kôpor.
Potom pridáme tekvicu a necháme zovrieť. Do prevarenej tekvice pridáme
sparené hrozienka, zátrepku z kyslej smotany a hladkej múky. Všetko spolu prevaríme a
ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Podávame s varenými zemiakmi a volským
okom

Odpovedz
24. júl 2013
avatar

uhmm vyskúšame

Odpovedz
1. aug 2013