Z ohriateho mlieka, droždia a cukru urobíme kvások a necháme vykysnúť. Pomleté oškvarky ohrejeme v rúre, pridáme 1 PL masla a zmiešame. Žĺtky, múku, vykysnutý kvások, 1 PL masla a kyslú smotanu zmiešame a vypracujeme cesto, miesime aspoň 10 minút. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, potrieme oškvarkami, poskladáme a necháme asi 30 minút kysnúť prikryté utierkou. Toto opakujeme 3 krát. Na záver cesto opäť vyvaľkáme na 1 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajcom a posypeme sezamom alebo rascou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20 minút.
Ingrediencie
600 g hladkej múky,
350 g mletých oškvarkov,
2 žĺtky,
150 ml mlieka,
1 kocku droždia,
1 kyslú smotanu,
1 PL kryštálového cukru,
2 PL masla,
soľ,
1 vajce na potretie,
sezam, rascu na posypanie
@beatabelanova dakujem pekne
mnam, recept prosim