Šalát rozoberte na listy, umyte, nechajte odkvapkať a potom ho roztrhajte na menšie kúsky. Rozložte ho na tanieriky, naň položte na kúsky pokrájané dieliky pomaranča, na tenké kolieska nakrájanú cibuľu a plátky olív. Zálievkou pripravenou z oleja, citrónovej šťavy, korenia a soli prelejte porcie šalátu. Môžete ihneď podávať.
http://varecha.pravda.sk/recepty/pikantne-morca...
1 hlávkový šalát2 pomaranče8 olív1 menšia cibuľaolivový olejcitrónová šťavakoreniesoľ
Postup
Šalát rozoberte na listy, umyte, nechajte odkvapkať a potom ho roztrhajte na menšie kúsky. Rozložte ho na tanieriky, naň položte na kúsky pokrájané dieliky pomaranča, na tenké kolieska nakrájanú cibuľu a plátky olív. Zálievkou pripravenou z oleja, citrónovej šťavy, korenia a soli prelejte porcie šalátu. Môžete ihneď podávať.