Rebarborovo-hruškový koláč

Dnes sme si život osladili Rebarborovo-hruškovým koláčom. Pôvodne to mal byť len rebarborový koláč, ale nakoniec sme pridali aj hrušky.
Potrebujeme:
- 4 vajcia
- 1 šálka kryštálového cukru
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1/2 šálky mlieka (môžete použit aj vodu)
- 1/2 šálky oleja
- Rebarbora, hrušky alebo akékoľvek sezónne ovocie

Postup:
Najprv si vyšľaháme celé vajcia s cukrom. Po vyšľahaní pridáme aj ostatné tekuté a suché ingrediencie. Vypracujeme cesto. Cesto vylejeme do pripraveného vymasteného a pomúčeného plechu na pečenie alebo môžeme použiť aj papier na pečenie. Na cesto poukladáme ovocie, ja som ovocie (Rebarboru a hrušky) ešte posypala vanilkovým cukrom. Pečieme cca 30 až 35 min na 180 °C. Každá trúba pečie inak tak treba to sledovať.


Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajem Vám dobrú chuť. 🙂
Odporúčame
Začni písať komentár...
Odošli



Dakujem za recept. Kolacik je uz upeceny a je vyborny 👍