Malinová roláda s tvarohom
suroviny na 12 kúskov
Na cesto:
4 žĺtka
4 bielka
100 g cukru
balíček vanilkového cukru
100 g polohrubej múky
PL škrobu
4 PL teplej vody
Na plnku:
300 g smotany na šľahanie
2 balíčky stužovača
250 g nízkotučného tvarohu
70 g cukru
300 g čerstvých malín
mandľové lupienky na ozdobu
Plech o veľkosti 30x40 cm vyložte papierom na pečenie. Žĺtka vyšľahajte do peny s vodou a polovicou cukru a vanilkovým cukrom. Bielka vyšľahajte na sneh. Predtým, ako budú úplne tuhé, vmiešajte do snehu zvyšný cukor. Sneh vmiešajte zľahka lyžicou do vajíčkovej zmesi. Prisypte múku so škrobom a spolu vymiešajte. Cesto vylejte na plech a pečte na strednej mriežke pri 180°C 10-12 minút. Hotové cesto vyklopte na kuchynskú utierku posypanú cukrom, odstráňte papier na pečenie. Prikryte cesto vlhkou utierkou a zrolujte a dajte vychladnúť. Na plnku vymiešajte smotanu s PL cukru a stužovačom. Dajte vychladnúť. Umyte a očistite maliny. Mandľové lupienky opražte nasucho v panvici. Polovicu nakrájajte nadrobno. Dobre vychladené piškótové cesto opatrne rozrolujte, natrite rovnomerne tvarohovou plnkou, posypte malinami a nasekanými mandľovými lupienkami. Cesto opäť zrolujte a dajte chladiť aspoň 2 hodiny. Posypte zvyšnými lupienkami.
Čítajte viac: http://zena.sme.sk/c/5464439/piskotove-prekvape...
Bozeeee to keď chuti ako vyzerá tak sa s gatí vylejem 😉 mňam
@petulka_29 chuti nenormalne!!!!!
@katie91 dobehni 😋
@jajasimka budu budu 💕💕💕

jezinku to co za dobrota 🙂 az mi slina vybehla 🙂 🙂