icon
1 / 1
avatar

z toho pernikoveho korenia su ake pekne hnede? lebo ja som mala len polku v recepte a mala som ich take blede dost

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

No nie sú celkom tmavé.Pridaj do cesta lyžicu kakao a budú tmavé.

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

a zdobiaca poleva je aka? a co pouzivas na zdobenie? kraasne su

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

Krasne, tiez som zacala takyto podobny recept robit so 600 g muky, ale este davam maslo. Boli vynikajuce inac.

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

Jo, sory na maslo som zabudla, už som písala iba z hlavy.Idem nejak opraviť.Ďakujem za upozornenie.

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

@camilka54 tak to mame presne ten isty recept 🙂 Jednu chybu maju, ze sa rychlo zjedia 🙂 Vlani som ich dala do velkej sklenej flase a pridala supku z jablka a boli makkulinke- Tento rok si chcem tu flasu oservitkovat, zacalo ma to akosi bavit.

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

Ozaj su výborné, ja recepty rozdávam, komu môžem, lebo ozaj su výborné.No len teraz už neviem tam vložiť to maslo.

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

@camilka54 a teda kolko masla? Vyskusam aj ja.

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

@camilka54 to nevadi..tu je ten link, z ktorého som tento recept robila....pouzity zdroj Gabriela L. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3135

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

@zkad 150 gramov...pozri link

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

@knajula okej diky

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

Mám otázku, dá sa nahradiť ta hladká múka spaldovou?

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

@camilka54 robievam tento recept z kysl. mlieka-je to ako listove, len jednoduche...na 1/2 kg hladkej muky dat 2 Palmariny (1/2 kg), 9 PL kysl. mlieka a trosicku soli...zamiesit, nechat 1/2 dna v chladnicke napr. prikryte fóliou z Palmarinu a potom na pomucenej doske vyvalkat rozne tvary-posypt rascou, sezamom, predtým potriet vajickom..prip. aj naslado ci zaviny, tycinky alebo kludne som dala do cesta mletu domacu udenu klobasu..tam sa da vysantit 🙂

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

Do môjho receptu ide 25dg masla-Palmarin alebo Hera.Robila som už aj so špaldovej múky a boli dobre.

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

@camilka54 asi aj ja dam celu kocku masla, preto su potom makke 🙂

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

@camilka54 ja nemôžem bielu múku. Ani med by som nemala. Ale tak raz za čas...

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

Kľudne použí špaldovu.Aj toho roku som z nej piekla a chutili.

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

@camilka54 a prosim Ta cca kolko to pecies? vdakA

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

Tak asi 15-20 min.Keď Ti začínajú hnednúť, tak ich vyber.

Odpovedz
28. nov 2015
avatar

Skveleeee! Dakujem a vyskusam! Kolko asi toho kakaa?
Si supeer! 😉

Odpovedz
11. dec 2015
avatar

Ja nedávam kakao

Odpovedz
11. dec 2015
avatar

@knajula Prosím vás cesto keď je vymiesené má byť lepivé?Lebo moje je, a neviem či mám miesiť pokiaľ to prestane lepiť alebo už je hotové.Keď budem vykrajovať tak dám múku a asi nebude lepiť...

Odpovedz
14. dec 2015
avatar

Tak trocha je lepive.Po odstati trocha stuhne.Pred pečením si s cesta narobím malé bochníky, prehnetiem na muk a vaľkám.

Odpovedz
14. dec 2015