jogurtovo-jahodové muffiny
catherine63
autor@12katka21 dakujem 🙂 no mne sa to tiez zo zaciatku nedarilo...musis kosicek naplnit tak do 2/3, ked som dala menej, mala som ich len zarovno, ked viac, tak mi to vytekalo 🙂 a moja sestra hovori, ze jej sa take nedaria v teplovzdusnej rure, ja mam len obycajnu...
Odpovedz
10. jún 2014
@catherine63 spýtam sa, zo spaldovej muky som este nepiekla, no ako som videla je ich viac druhov, aku ste použili tu hladku ci polohrubu? vdaka
Odpovedz
11. nov 2015
catherine63
autor@skatka2 pouzila som hladku 🙂
Odpovedz
11. nov 2015
@catherine63 Ďakujem 🙂
Odpovedz
11. nov 2015
catherine63
autor@skatka2 za malo 🙂
Odpovedz
11. nov 2015

Suroviny: 12 ks
spaldova muka 2 salky ( ja som dala pol na pol so spaldovou celozrnnou)
biely jogurt 1 salka
cerstve jahody 1 salka ( nakrajane na male kusocky, v povodnom recepte boli ribezle)
trstinovy cukor 3/4 salky ( ja som dala mensiu 1/2)
vajcia 2 ks
jedla soda 1 CL
skorica 1 CL
vanilkovy extrakt 1 CL
kokosovy olej 1/4 salky
Postup:
V jednej miske zmiesame suche suroviny(muka, cukor, jedla soda, skorica). V druhej miske zmiesame mokre suroviny(vajcia, jogurt, olej, extrakt). Mokru zmes vlejeme do suchej a poriadne premiesame. Pridame jahody. Plnime formu na muffiny. Na vrch este nasypeme extra davku jahod. Pecieme 30min/180°C.