domáci jogurt
catherine63
autor@inuska29 ja som merala detskym digitalnym teplomerom ( ma funkciu aj merania teploty vody, mlieka...), ale mozes pouzit aj ten na zavaranie, ak mas...Ale ono to asi nemusi byt presne, tu teplotu odhadnes podla toho, ze sa po okraji zacnu robit male bublinky...a s jogurtom zmiesas vtedy, ked v mlieku udrzis prst 🙂 ak pouzijes kravske z mliekomatu, to treba aj prevarit.
Odpovedz
17. máj 2014
catherine63
autor@inuska29 mne sa tiez zapacil a hlavne, ze je to skoro bez roboty 🙂
Odpovedz
17. máj 2014

Suroviny:
1 l mlieka, 1 biely jogurt.
Postup:
Mlieko zohriať na 80°C, nechať vychladnúť na 40°C, primiešat jeden jogurt so živou kultúrou, naliať do pohárov, dať do rúry vyhriatej na 50°C, rúru vypnúť, po hodine znova zapnúť na 50°C a vypnúť a nechať postáť v teplej rúre aspoň 5-8hodin.