zapekaný patizón plnený kuracím mäsom
ahoj-ten patizon ako chuti k čomu ho možno prirovnať?
Odpovedz
8. júl 2014
catherine63
autor@natalitimk ahoj, ma taku neutralnu chut- ako cuketa, tekvica...
Odpovedz
8. júl 2014
@catherine63 dakujem
Odpovedz
9. júl 2014

Suroviny:
patizón 1 stredne veľký
kuracie prsia 1 ks
cibuľa
vajce
strúčik cesnaku
syr eidam
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
čierne korenie
muškátový oriešok
oregano
olivový olej
soľ
Postup:
Odkrojíme spodky patizónu, odrežeme vŕšok a vnútro vydlabeme. Patizón zalejeme vriacou osolenou vodou, necháme odpočívať 2 minúty a potom ho dáme odkvapkať na tanier. Na olivovom oleji osmahneme cibuľku a cesnak, pridáme dužinu z patizónu a podusíme. Pridáme mäso, vajce, trochu syra, dochutíme soľou a koreninami. Naplníme patizón, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme syrom. Pečieme 35min. pri 200°C, ja som piekla dlhšie, mala som veľký patizón 🙂