nepečené ovseno-orechové štvorčeky
catherine63
autor@anetkalv ano, susene 🙂 vyskusaj, je super, dokonca ho chvalili aj ti, co nezdielaju moje nadsenie pre zdrave stravovanie 🙂
Odpovedz
31. aug 2014
catherine63
autor@zuzik35 na ranajky alebo desiatu. Ale teraz som zase tehotna, takze uz to tak nedodrziavam, aj hocikedy pocas dna 😀 ale aj ked uz som predtym schudla na cielovu hmotnost, tak som niekedy zhresila poobede, alebo ked prisla navsteva...ved som to potom zase vypotila cvicenim 🙂
Odpovedz
1. feb 2015
catherine63
autor@zuzik35 dakujem 🙂 no teraz ani nic, kvoli zdravotnym problemom, ale predtym som najradsej tie fitnesblendre, v albume mam aj tie linky popisane, alebo tie rozne 30-dnove vyzvy 🙂
Odpovedz
2. feb 2015

Suroviny:
2 šálky ovsených vločiek,
1 šálka vlašských orechov,
1 šálka vykôstkovaných datlí ( ja som dala slivky ),
2 PL kokosového oleja, rozpusteného,
4-5 PL domáceho ovocného lekváru,
1 ČL mletej škorice,
mandľové lupienky
Postup:
Menší a hlbší plech (31x24 cm) som si vyložila papierom na pečenie. V mixéri som si datle( alebo slivky ) spolu s kokosovým olejom rozmixovala na pastu a premiestnila do hlbokej misky. Potom som si taktiež ovsené vločky a orechy rozmixovala na „múku“ a pridala k datliam ( slivkám ). Nakoniec som posypala škoricou a rukami vypracovala lepivé a hrudkové cesto (malo by držať pekne po kope).
Približne 3/4 šálky cesta som si odložila na bok. Zvyšné cesto som pritlačila na spodok plechu a potrela bio lekvárom. Zostávajúce 3/4 šálky cesta som premiešala s mandľovými lupienkami a posypala na vrch lekváru a mierne pritlačila.
Hotový koláč som dala chladiť aspoň na 1 hodinu do chladničky.