@bejalenka
@lili147
@luba28 baby budem mudra lebo som pozerala záhady tela na jednotke a tam miezga vravel že vedci prišli na to, že ak prelejete vriacu vodu do hrnčeka tak sa ochladí na 80C, po pridaní medu a zamiesaní sa ochladí na 60C a ďalej chladne... preto sa môže piť aj skôr 😉
Navyše v 60C vode sa živiny neničia, zničili by sa ak by sa med pridal do minimálne 90C vody po dobu 30min 😜✌🏼
@ivanka9 ja som zo včelárskej rodiny 😉😁 a tiež sme to donedávna takto praktizovali 🙂
Nasla som toto:
https://zena.pravda.sk/zdravy-zivot/clanok/4847...
@lili147 no a dokonca rok starý článok 😃😘 výborne ďakujem
@domichrumi no super,,,dakujem...😊
@domichrumi a ako to je s bylinkami??...tiez im nevadi ked ich prelejes horucou vodou??
@domichrumi nehádam sa, nie som z fachu 😉 pravdou je, že ja zalejem čaj, a zabudnem na neho..takže vrecúško z neho vyberiem von po pol hodine, a tak dávam aj med 😏🙈😊 a keď bylinkový, to isté, bylinky precedím tiež o hooodne neskôr, ako by to bolo vhodné 😏
@ivanka9 an mne sa to stáva že tie časy veľmi nedodrzujem ale mne to aj tak chuti 😃😃🙏🏻🙂✌🏼
@luba28 nevadí len čas kedy ich vyberieš von je podstatný 😉🙏🏻

Aj ja milujem bylinkové čaje s medom a naučili ma to rovnako ako Vás. Čakám, kým čajík trošku vychladne a až potom dám med.
Kde ste sa dozvedela, že sa čakať nemusí?