8 receptov na kuraciu marinádu 🔥🔥
1. Ázijská medová marináda
• Zloženie:
• 1/4 šálky sójovej omáčky
• 1/4 šálky medu
• 2 lyžice ryžového octu
• 2 strúčiky cesnaku mleté
• 1 lyžička strúhaného zázvor
• 1 lyžica sezamového oleja
• Pokyny:
• Kombinujte všetky ingrediencie v miske. Marinujte kura na 1-4 hodiny pre sladkú, slanú a umami príchuť.
2. Jalapeno cesnaková marináda
• Zloženie:
• 1/4 šálky olivového oleja
• 2 jalapeno, sadené a jemno nakrájané
• 4 strúčiky cesnaku mleté
• Šťava z 1 limetky
• 1 lyžica medu
• Soľ a korenie podľa chuti
• Pokyny:
• Dobre zmiešajte ingrediencie. Marinujte kura 2-4 hodiny pre pikantné a cesnakové kopnutie.
3. Talianska marináda
• Zloženie:
• 1/4 šálky olivového oleja
• 1/4 šálky červeného vínneho octu
• 1 lyžica talianskeho dochucovadla
• 2 strúčiky cesnaku mleté
• 1 lyžička sušeného oregana
• Soľ a korenie podľa chuti
• Pokyny:
• Kombinujte a marinujte kura 30 minút až 2 hodiny. Očakávajte klasickú, chutnú taliansku chuť.
4. Fajita marináda
• Zloženie:
• 1/4 šálky olivového oleja
• Džús z 2 limetiek
• 1 lyžica chilli prášok
• 1 lyžička rasce
• 1/2 lyžičky papriky
• 1/2 lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
• 2 strúčiky cesnaku mleté
• Pokyny:
• Šľahajte prísady spolu. Marinujte kura po dobu 1-3 hodín, aby ste získali žiarivú, štipľavú a korenenú fajita príchuť
5. Medová horčicová marináda
• Zloženie:
• 1/4 pohára dijonskej horčicovej
• 1/4 šálky medu
• 2 lyžice jablčného muštu
• 1/4 šálky olivového oleja
• Soľ a korenie podľa chuti
• Pokyny:
• Zmiešajte všetky prísady. Marinujte kura 1-2 hodiny. Výsledkom je sladký, štipľavý a krémový.
6. Nashville horúca marináda
• Zloženie:
• 1/2 šálky masla
• 1/4 šálky pálivej omáčky
• 1 lyžica papriky
• 1 lyžica hnedého cukru
• 1/2 lyžičky kajenského korenia (podľa chuti)
• 1 lyžička cesnakového prášku
• Pokyny:
• Kombinujte ingrediencie a marinujte kura minimálne 1 hodinu. Očakávajte pikantné, dymové a jemne sladké tóny.
7. Teriyaki marináda
• Zloženie:
• 1/3 šálky sójovej omáčky
• 1/4 šálky hnedého cukru
• 2 lyžice mirinu (voliteľné)
• 1 lyžička strúhaného zázvor
• 2 strúčiky cesnaku mleté
• 1/4 šálky vody
• Pokyny:
• Miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Marinujte kura 1-4 hodiny na tradičnú sladko-slanú polevu.
8. Marináda s koriandrom na limetku
• Zloženie:
• 1/4 šálky olivového oleja
• Džús z 2 limetiek
• 1/4 šálky čerstvého koriandru, jemno nakrájaného
• 2 strúčiky cesnaku mleté
• 1 lyžička rasce
• Soľ a korenie podľa chuti
• Pokyny:
• Zmiešajte všetky prísady. Marinujte kurča 30 minút až 2 hodiny pre výraznú bylinkovú chuť.
Tieto marinády pozdvihnú vaše kuracie jedlá, pridajú vašim jedlám pestrosť a prívaly chuti!
Zdroj chutné recepty, mňam 🌭
Pozn. Automatický preklad
