Keď zrelý kokos spadne z palmy a zostane nepoušený, začína sa pozoruhodná premena. Vo vnútri tvrdej škrupiny sa kokosová voda začína absorbovať vnútorným semienkom, čo vedie k vytvoreniu jedinečnej štruktúry známej ako „kokosové jablko“ alebo „klíčený kokos. ” Toto kokosové jablko má nadýchanú bavlnenú textúru a sladkú šťavnatú chuť, ktorá je príjemná aj výživná. Ako sa vyvíja kokosové jablko, dodáva základné živiny rastúcemu embryu v semienkach. Táto výživa je kľúčová pre proces klíčenia, vďaka čomu embryo môže vyklíčiť a nakoniec vyrásť do nového kokosového stromu. Úloha kokosového jablka v tomto prírodnom cykle je nevyhnutná, pretože zabezpečuje pokračovanie kokosových paliem v tropických oblastiach.
🥥 Credit: Zem Neskutočná
