icon
1 / 1
avatar

blbosť, kávovar je nastavený na určitú teplotu, to človek neovplyvní a zase nie každí človek má rovnaký senzor na teplé/studené a aj mlieko na napenenie musí mať určitú teplotu, ináč sa neurobí pena a latté art sa na cappuccino nerobí, toto, čo máš na obrázku, je flat white

Odpovedz
29. sep 2016
avatar

@moni244 jej ty sa ako vyznas 😉

Odpovedz
29. sep 2016
avatar

@moni244
@emakiki takže, ja sa tu bavím o pákovom stroji ,ktorý bežne je v kaviarni 🙂 a peníš mlieko tryskou, ideal teplota na cappucino,flat white a latte 60-70 stupnov
na obrázku mam cappuccino,ktoré som robil svojej pani manželke v academy of coffee - sú užasná na vzdelavanie a tam som si robil aj všetky certifikácie 🙂

Odpovedz
29. sep 2016
avatar

Mlieko ohrievaju trysky spenovaca, preto je treba sledovat teplotu v hrnceku aby sa nespalilo.

Odpovedz
29. sep 2016
avatar

@dusanplichta nie každá kaviareň má pákový stroj, lebo ty tu dávaš info, ako keby to bolo zaručené a stopercentné, ja čo robím a dostávam aj cappuccino a čo nás aj učili na kurzoch, bolo s čiapočkou, toto, čo máš ty, u nás voláme flat white, lebo tam ide mikropena, ktorá nemá urobiť čiapočku, ale obrázok

Odpovedz
29. sep 2016
avatar

@moni244 ešte k tomu cappuccino - espresso ( 30 ml ) plus mlieko - všetko spolu 150-180 ml
flat white - ide dvojite espresso a mlieko teiž 150-180 ml

Odpovedz
29. sep 2016
avatar

@dusanplichta a latte? aky pomer kava-mlieko?
a flat white je teda dvojite expresso teda 60 ml + to mlieko ako pri obyc. cappuccine?
ja si preto davam latte, lebo tie cappuccina vobec nebyvaju mliekove....ale budem mudrejsia...

Odpovedz
29. sep 2016
avatar

@zt presne
latte - 260–280 ml ( z toho zas rátame 30 ml espresso)

Odpovedz
29. sep 2016
avatar
Odpovedz
30. sep 2016