icon

po včerajšom zabombordovaní prikladám recept 🙂
Základ

1 1/2 šálky ( 168 g ) surové alebo pražené mandle alebo orechy

1/4 šálky ( 24 g ), kakao

Štipka morskej soli

1 hrnček ( ~ 200 g ) datlí

Mandľová plnka

1 šálka ( 256 g ) , Powerlogy mandľové maslo

1 lyžica ( 15 ml ) javorový sirup

Štipka morskej soli

Poleva

3/4 šálky ( 150 g ) tmavá čokoláda (nad 70%), jemne nasekané

7 lyžíc ( 105 ml ) kokosové mlieko

1 lyžica ( 15 g ), Powerlogy kokosový olej

1. Pomixujte orechy, kakao, morskú soľ , pridajte datle a mixujte kým vam nevznikne

lepivá hmota.

2. Cesto rozotrite na plech 20x20 cm, vyložený papierom na pečenie. Pomocou papiera

si vytvorte rovnomerný povrch. Odstránte papier z povrchu koláča a základ si dajte

na cca 15 minút zmraziť.

3. Mandľové maslo si v miske vymiešajte s javorovým sirupom, rozotrite na základ

a pomocou papiera si vytvorte rovný povrch a znova dajte do mrazničky schladiť, kým

si priravíte polevu.

4. Vo vodnom kúpeli si roztopte kokosový olej, pridajte nasekanú čokoládu, keď je

čokoláda roztopená, primešajte kokosové mlieko. Zmes by mala byt úplne roztopená

bez kúskov.

5. Vyberte plech z mrazničky a nalejte polevu rovnomerne navrch.

6. Dajte zmraziť minimálne na hodinku aby sa koláč lepšie krájal.