už viete, čo zajtra na obed ? ja vam prinášam tip pre vás a vy tipy pre mna ? 🙂 som zvedaví, čo mi navrhnete
Jednoduchý recept ako pripraviť bravčovú panenku na Ghee masle. Podávaná s pečenými mrkvovými hranolkami a šalátom je chutným ľahkým obedom či večerou.
Ingrediencie:
2 porcie
300-340 g bravčovej panenky
3 lyžičky ghee masla
soľ a mleté čierne korenie
2 lyžice medu
80 g plátkovej slaniny
Príloha:
5 väčších mrkiev
soľ a mleté čierne korenie
cherry paradajky
šalátové listy
Postup:
1. Mrkvu očistíme, nakrájame na pásiky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hranolky osolíme, okoreníme a pečieme približne 30 minút na 200 stupňoch Celzia. Po desiatich minútach pečenie vložíme do rúry aj mäsko.
2. Panenku z oboch strán osolíme a okoreníme.
3. Na stredne veľkej panvici rozohrejeme ghee maslo a panenku sprudka opražíme.
4. Panenku preložíme do zapekacej misy, obalíme v slanine, polejeme výpekom, pomastíme medom a vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov Celzia na 20 minút.
5. Pred podávaním krátko opečieme paradajky na panvici, kde sme pripravovali panenku. Šalátové listy umyjeme a natrháme na menšie kúsky.
