Francúzsky hruškový koláč
Mňam, myslíte že by mohli byť namiesto hrušiek jablká?
Odpovedz
5. okt 2015
eikenella
autor@lubenka1802 myslim si, ze urcite ano. v kolaci citit hlavne to jemne cesto, chut hrusiek je uz len taky bonus. urcite to bude dobre aj s jablkami 🙂
Odpovedz
5. okt 2015

recept je od A. Polákovej z knižky Napečené s láskou
pripomína bublaninu, ale je lahodný, maslový a taký francúzsky emoticon
Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 vajíčka, 3 PL oleja, 100 ml mlieka, 1 prášok do pečiva, 5 hrušiek
Poleva: 1 vajíčko, 80 g masla, 1 vanilínový cukor
vajíčka vyšľahať s cukrom, pridať olej, mlieko, múku s kypriacim práškom
do vymastenej a vysypanej torty naliať polku cesta, na to nakrájané hrušky, zasypať vanilínovým cukrom, zvyšok cesta
dať piecť na 180 stupňov 20 minút, pripraviť si polevu: zmiešať vajíčko s vanil. cukrom, pridať roztopené maslo
po 20 min. vybrať koláč z rúry, vrch popichať vidličkou, naliať polevu a dať dopiecť ešte na 20 minút