icon
46 / 275
Sladká mrkvová torta s tvarohovým krémom
avatar

korpus: 100 g špaldovej múky, 100 g mletých mandlí, 5 PL medu,
1 čl škorice, pol balíka prášok do pečiva, 1 vajíčko, 60 ml roztopeného kokosového oleja, 250 ml mlieko, 2 väčšie mrkvy

sypké suroviny zmiešať, vyšľahať med s vajíčkom, pridať kokosový olej, potom najemno nastrúhanú mrkvu, prida šťavu z pol citrónu, mlieko a sypkú zmes, všetko dobre vymiešať a vyliať do formy na pečenie ( u mňa tortová 26 cm), piecť na 180 stupňov cca 60 min. (sledovať)
krém: 250 g jemný tvaroh, 200 g biely jogurt, 2 PL medu (podľa chuti viac), šťava z pol citróna
naniesť na vychladnutý korpus

-upravený recept, pôvodný tu: http://www.mytaste.sk/click/index/489933/zdrave...

Odpovedz
28. okt 2015
avatar

skusala som rovit ten kolac a nejako nestuhol, aj po dhom peceni bol stale prilis tekuty, takze uz len smer kos...

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@cicimon a co ti nestuhol? korpus? plnku som nepiekla. tam zalezi od hustoty bieleho jogurtu, aka bude plnka, ci nebude riedka a tiect

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

plnku som nerobila, len cesto

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@cicimon hm, pamatam si, ze aj moje cesto som piekla dlhsie, ako bolo v povodnom odkaze, ale vyzeralo potom tak, ako na obrazku v odkaze. a dotuhlo este v chladnicke. by som ho nevyhadzovala, ale dala do chladnicky, lebo upecene musi byt

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

no piekla som to dobru 1.5h..... este je to vo formw ale nie je to dost tuhe... tak tomu este mozem dat sancu do vecera, ako sa to bude tvarit...

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@cicimon ja navrhujem, daj to do chladnicky. toto cesto bolo ako brownie, take mokrejsie, ale normalne drzalo pokope. vlastne, aj v tom povodnom odkaze vidno, ze cesto je mokrejsie, lebo recept na korpus je podla toho, ja som menila len plnku, tak si mozes porovnat. ani moj korpus nebol taky klasicky piskotovej konzistencie.

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

Je trosku pripeceny ale stale trochu tekuty. .tak ho necham schladit a odstat a uvidime co z toho

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@cicimon to je babovkova forma, ze? aj preto sa to horsie pieklo, lebo bol vyssi korpus, ako v tortovej forme alebo na plechu s rafikom. no uvidime, ako to zatuhne.

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

tak som zmierena ze to prinajhorsom vyhodim, neva
piekla som aj chlieb, tak aspon ten sa podaril 🙂

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@eikenella aku muku si prosim ta pouzila?hladku/polohrubu?dakujem

Odpovedz
15. mar 2016
avatar

@ajuska41 hladku spaldovu som pouzila. len to cesto ma aj po upeceni vodnatejsiu konzistenciu, dotuhne az v chladnicke, tak s tym treba pocitat resp. sa nezlaknut pri peceni. mrkni predosle komentare 🙂

Odpovedz
15. mar 2016
avatar

@eikenella ano,ano,citala som ☺,dakujem 😊

Odpovedz
15. mar 2016
avatar

@ajuska41 resp. skus dat, prosim ta, menej mlieka a mozno len 50 ml oleja, ak bude treba, tak ho prilejes, ze co to spravi s cestom. mozno je v orig. recepte 250 ml mlieka vela, hoci na 200 g (muka, mandle, mrkvua) sa mi to vela nezda, ale ze co by to spravilo, ak by si tak robila, tak mi prosim aj napis, ako to dopadlo 🙂

Odpovedz
15. mar 2016
avatar

@eikenella oki,dam vediet 😉

Odpovedz
15. mar 2016