Sladká mrkvová torta s tvarohovým krémom
eikenella
autor@cicimon ja navrhujem, daj to do chladnicky. toto cesto bolo ako brownie, take mokrejsie, ale normalne drzalo pokope. vlastne, aj v tom povodnom odkaze vidno, ze cesto je mokrejsie, lebo recept na korpus je podla toho, ja som menila len plnku, tak si mozes porovnat. ani moj korpus nebol taky klasicky piskotovej konzistencie.
Odpovedz
28. feb 2016
eikenella
autor@ajuska41 resp. skus dat, prosim ta, menej mlieka a mozno len 50 ml oleja, ak bude treba, tak ho prilejes, ze co to spravi s cestom. mozno je v orig. recepte 250 ml mlieka vela, hoci na 200 g (muka, mandle, mrkvua) sa mi to vela nezda, ale ze co by to spravilo, ak by si tak robila, tak mi prosim aj napis, ako to dopadlo 🙂
Odpovedz
15. mar 2016


korpus: 100 g špaldovej múky, 100 g mletých mandlí, 5 PL medu,
1 čl škorice, pol balíka prášok do pečiva, 1 vajíčko, 60 ml roztopeného kokosového oleja, 250 ml mlieko, 2 väčšie mrkvy
sypké suroviny zmiešať, vyšľahať med s vajíčkom, pridať kokosový olej, potom najemno nastrúhanú mrkvu, prida šťavu z pol citrónu, mlieko a sypkú zmes, všetko dobre vymiešať a vyliať do formy na pečenie ( u mňa tortová 26 cm), piecť na 180 stupňov cca 60 min. (sledovať)
krém: 250 g jemný tvaroh, 200 g biely jogurt, 2 PL medu (podľa chuti viac), šťava z pol citróna
naniesť na vychladnutý korpus
-upravený recept, pôvodný tu: http://www.mytaste.sk/click/index/489933/zdrave...