osobne mi mandarinková verzia známeho kiwi koláča chutí viac 🙂
cesto: 4 ks bielka vyšľahať na sneh, 4 žĺtky vymiešať s 200 g práškového cukru, pridať 200 g hladkej múky zmiešanej s 1 práškom do pečiva, pridať 1 dcl oleja a 1 dcl mlieka, nakoniec primiešať zľahka sneh z bielkov
cesto vyliať do vymastenej a múkou vysypanej formy (klasický veľký plech), piecť na 180 stupňov 15 minút
krém: 250 ml 33% šľahačky vyšľahať, vmiešať 1 veľkú kyslú smotanu, 2 PL práškového cukru a balíček vanilínového cukru
-ak máte radi hustejšiu konzistenciu, tak šľahačku vyšľahať so stužovačom, ja som pridávala creme ole vanilkový trošku na záver pre stuhnutie krému
natrieť na vychladnutý piškótový plát, naň poukladať mandarinky (2 plechovky), dať do chladničky
poleva: v 200 ml vody rozmiešať 2 zlaté klasy, 300 ml vody a 400 ml mandarinkového (alebo pomarančového sirupu, aký zoženiete, môžete použiť aj 100 ml mandarinkovej kompótovej šťavy, ale ju zlievajte cez sitko a 300 ml sirupu) priveďte do varu s 3 PL cukru, potom vlejte zlaté klasy a varte do zhusnutia. mierne vychladnuté naniesť na krém
dobrú chuť
ja mam jednoduchsi recept na cesto, ide tam len 6 vajec, 25dkg hrubej muky a cukru.. nic viac. krasne narastie, bielka sa vyslahavaju.... 🙂
krem robim z 1 slahacky so stužovacom, 3 pochutkove a 3PL pr.cukru. Zelatinu : zlaty klas a 6dcl vody a 2pl cukru....,hotovo.
@martuskaabcd
@martuskaabcd nie je začo, myslím, že budete spokojná, aspoň som ešte nestretla nikoho, komu by nechutiť, všetci naberali druhý kúsok 🙂
taka narychlo fotka . ja peciem od 12 r, ale maloktory korpus robim s hladkej muky, vacsina je z polohrubej..... odstat to nemusi, toto s hrubou uz vobec nie.... odporucam ale nerobit to na papieri, ale radsej na vymastenom a pomúčenom plechu, klasicky... toto je tak lahucke cesto, ze jedna basen 🙂



poprosim receptik dakujem