icon
48 / 275
Mandarinkový koláč na spôsob známeho kiwi koláča
avatar

poprosim receptik dakujem

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

osobne mi mandarinková verzia známeho kiwi koláča chutí viac 🙂
cesto: 4 ks bielka vyšľahať na sneh, 4 žĺtky vymiešať s 200 g práškového cukru, pridať 200 g hladkej múky zmiešanej s 1 práškom do pečiva, pridať 1 dcl oleja a 1 dcl mlieka, nakoniec primiešať zľahka sneh z bielkov
cesto vyliať do vymastenej a múkou vysypanej formy (klasický veľký plech), piecť na 180 stupňov 15 minút
krém: 250 ml 33% šľahačky vyšľahať, vmiešať 1 veľkú kyslú smotanu, 2 PL práškového cukru a balíček vanilínového cukru
-ak máte radi hustejšiu konzistenciu, tak šľahačku vyšľahať so stužovačom, ja som pridávala creme ole vanilkový trošku na záver pre stuhnutie krému
natrieť na vychladnutý piškótový plát, naň poukladať mandarinky (2 plechovky), dať do chladničky
poleva: v 200 ml vody rozmiešať 2 zlaté klasy, 300 ml vody a 400 ml mandarinkového (alebo pomarančového sirupu, aký zoženiete, môžete použiť aj 100 ml mandarinkovej kompótovej šťavy, ale ju zlievajte cez sitko a 300 ml sirupu) priveďte do varu s 3 PL cukru, potom vlejte zlaté klasy a varte do zhusnutia. mierne vychladnuté naniesť na krém

dobrú chuť

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

@eikenella dakujem, vyskusam

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

ja mam jednoduchsi recept na cesto, ide tam len 6 vajec, 25dkg hrubej muky a cukru.. nic viac. krasne narastie, bielka sa vyslahavaju.... 🙂
krem robim z 1 slahacky so stužovacom, 3 pochutkove a 3PL pr.cukru. Zelatinu : zlaty klas a 6dcl vody a 2pl cukru....,hotovo.
@martuskaabcd

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

inak, tiez som ho robila v nedelu. s mandarinkami

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

@martuskaabcd nie je začo, myslím, že budete spokojná, aspoň som ešte nestretla nikoho, komu by nechutiť, všetci naberali druhý kúsok 🙂

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

@katrin21 a piškóta je nadýchaná, aj keď tam ide hrubá múka? lebo korpusy do torty pečiem rovnako, vajcia, cukor, ale múka hladká

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

@eikenella ano, praveze je ovela nadychanejsia, ako z klasickej polohrubej, to je ten figel. netreba davar prasok do peciva , len miesat zltka s cukrom aspon 5 minut, potom pridať muku a sneh

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

@katrin21 áno, poznám ten recept, ako som písala, robím tak korpusy na torty ale s hladkou múkou. lenže ten korpus musí potom odstáť aspoň 12 hodín, aby sa ,,vydýchal,, piškóta v tomto recepte je ľahulinká ihneď. tak niekedy vyskúšam teda, aký bude výsledok s hrubou múkou

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

taka narychlo fotka . ja peciem od 12 r, ale maloktory korpus robim s hladkej muky, vacsina je z polohrubej..... odstat to nemusi, toto s hrubou uz vobec nie.... odporucam ale nerobit to na papieri, ale radsej na vymastenom a pomúčenom plechu, klasicky... toto je tak lahucke cesto, ze jedna basen 🙂

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

z hladkej.. preklep

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

@katrin21 áno, na fotke vyzerá cesto ľahké. vyskúšam niekdy 🙂

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

je to aj lacnejsie, a fakt skvele... odporucam.

Odpovedz
3. nov 2015
avatar

aj ja ho robievam, vždy len s mandarinkami a voláme ho "žravé mandarinkove rezy" 😃

Odpovedz
4. nov 2015
avatar

môj manžel robí polevu s džúsom (pomaranč, multivitamín, jahoda, banán - jahoda...) 🙂 zvyčajne riešime 2 dilemy: aké ovocie a aký džús k tomu 😀 už sme mali aj ananás + jahody, banán + jahody, broskyne, marhule... ale teraz máme doma kivi, tak bude originál 😉

Odpovedz
7. nov 2015
avatar

@tanyan kolko inovacii sa da spravit 🙂. Ja nemam rada kiwi preto, ze ak je nahodou tvrde, zle sa to je

Odpovedz
7. nov 2015
avatar

@eikenella tiež čakáme kedy zmäkne a až potom sa bude robiť koláčik 😀

Odpovedz
7. nov 2015